DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner álmodni sem mert ilyen kezdésről

Még csak meg sem fordult a Red Bull csapatfőnökének a fejében, hogy zsinórban két kettős győzelemmel kezdhetik meg az idei szezont. Christian Horner komolyan meglepődött a fölényük mértékén.

Eddig összesen 24 alkalommal fordult elő, hogy az első és a második helyen is az osztrák istálló pilótáit intette le a kockás zászló egy F1-es nagydíjon, arra azonban egészen az idei szezonig nem volt még példa, hogy a Red Bull kettős győzelemmel nyissa az idényt. Arra sem, hogy sorozatban két ilyen sikert ünnepelhessenek egy szezon nyitányán, vagyis a mostani dominanciájuk ebből a szempontból történelminek mondható.

Bár az előző évet is fölényben zárták le, a csapatfőnök mégis meglepődött azon, hogy ekkora előnyben vannak a riválisokkal szemben. Christian Horner ugyanis erre egyáltalában nem számított.

„Igen ez meglepett engem. Azt nem tudom, hogy miért estek vissza ennyire a riválisok, de az ember csak magára koncentrálhat. Minden elismerésem a Milton Keynes-ben lévő csapatban, akik csodálatos módon dolgoztak a téli időszakban” – idézte Hornert a Speedcafe.

A büntetésük miatt is hajtaniuk kellett

Nyilatkozata során Horner igyekezett arra is rávilágítani, hogy a költségvetési szabályok megsértése miatt büntetésül a megengedettnél kevesebb időt tölthetnek a szélcsatornában, így a télen duplán kellett hajtaniuk, máskülönben később kellemetlen helyzetbe kerülhettek volna.

 



„Nagyon fontos volt számunkra, hogy versenyképesen jöjjünk ki a pályára. A szélcsatornát illető csökkentés tavaly október óta érvényes, így nem engedhettük meg magunknak, hogy szem elől tévesszük a célt a korlátok miatt, mivel ezzel a hátránnyal később már nem találtuk volna meg a kivezető utat” – folytatta a 49 éves csapatvezető.

„A csapat tehát elképesztő munkát végzett. Az RB19 a valaha volt legjobb szezonkezdetet biztosította számunkra. Még csak két versenyen vagyunk túl, de azzal, hogy kétszer is az első két pozícióban zártunk, és mindössze egy pontra vagyunk a maximális pontszámtól, nem hiszem, hogy valaha is álmodhattunk volna erről a szezon előtt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: