DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Perez is tudja, hogy nem lesz sok ilyen esélye” – Jos Verstappen

Úgy tűnik, Sergio Perez dzsiddai teljesítménye valóban felbosszantotta a Verstappen-tábort, Jos Verstappen ugyanis hamar „helyre tette” a mexikóit.

A kettős győzelem ellenére némi feszültséget szült a múlt vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíj a Red Bull berkein belül: a futamgyőzelmet bezsebelő Sergio Perez azt nehezményezte, hogy Max Verstappen az utolsó körben – a csapat kérését figyelmen kívül hagyva – elorozta előle a leggyorsabb kört, valamint az érte járó egy pontot, míg a holland nemtetszését fejezte ki a Red Bull szombati technikai hibája miatt, melynek következtében nem szállhatott harcba az elsőségért Dzsiddában.

Az energiaitalosok csapatfőnöke, Christian Horner szerint Perez élete legjobb futamát produkálta, a mexikói sebessége pedig még Verstappenéket is meglepetésként érte – utóbbit már a Sky Sports szakkomentátora, Martin Brundle emelte ki. Brundle szavait támasztja alá Jos Verstappen nyilatkozata is, amelyben a korábbi F1-es versenyző megvédte fia „lázadását”, egyúttal pedig Pereznek is odaszúrt.



„Tudtam, hogy ezt fogja tenni, így pedig legalább megtartotta az első helyet a bajnokságban. Természetesen mindig győzni szeretnénk, de ez ma nem volt lehetséges, mert túl kicsi volt a teljesítménykülönbség ehhez. Szerintem Pereznek nem sokszor lesz ilyen esélye, ezt ő maga is tudja, ezért megragadta az alkalmat. Az időmérőn balszerencsések voltunk, ezt azonban nem részletezném, tudjuk, mi történt. Enélkül Max simán megszerezte volna a pole-t, a verseny pedig már könnyebbnek ígérkezett volna” – idézi az idősebb Verstappen szavait a PlanetF1.com. 

„Azt már előre tudtuk, hogy itt nagyon nehéz lesz előrébb törni, mert a pálya tele van nyújtott kanyarokkal, azokban pedig nehéz bármit csinálni. Nehezebb pályára lett volna szükség, több kanyarral.”

 

„A Red Bull nem fog ölbe tett kézzel ülni”

Az osztrák alakulat fennállása során először kezdte a szezont két kettős győzelemmel, az 1994 és 2003 között 107 futamon rajthoz álló Verstappen pedig figyelmeztette a riválisokat: ennél csak jobb lesz a Red Bull. „Úgy tűnik, dominálni fogunk. Remek az autónk, most is láthattuk, mennyire könnyedén húztak el a többiektől, nagyjából egy másodperccel voltak gyorsabbak körönként. Képesek lesznek-e megelőzni minket a többiek? Nem tudom, de persze mi sem tétlenkedünk, hanem fejlesztésekkel készülünk” – zárta az 51 éves korábbi F1-es.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: