DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Verstappenéket meglepte Perez” – Brundle a feszültségről

Martin Brundle szerint Max Verstappen stábját meglepte, hogy milyen gyors volt vasárnap a mexikói, ez is növelte kissé a feszültséget a Red Bullnál.

Egyértelműen tapintható volt a feszültség vasárnap a Red Bullnál, miután Max Verstappen elvitte a leggyorsabb körért járó pontot Sergio Perez elől. A könnyed kettős sikernek végül egyik pilóta sem örült maradéktalanul, Perez szerint tisztázni kell, hogy mi ment félre a kommunikációban, mert neki azt mondták, hogy ne siessen (Verstappennek is ezt mondták, csak ő nem foglalkozott vele), míg a holland kerek-perec kijelentette, hogy ő nem azért van itt, hogy második legyen.

A világbajnok a szombati féltengelyprobléma miatt rajtolt hátulról, majd a biztonsági autónak köszönhetően eltűnt a hátránya az élmezőnyhöz képest, de a futam utolsó szakaszában nem tudott gyorsabb lenni Pereznél, csak minimálisan közelített a mexikóihoz, aki versenytempóban fel tudta venni vele a lépést.

f1-verstappen-redbull-jeddah_1



Martin Brundle, a Sky Sports F1-es szakírója is erre mutatott rá: szerinte ez a fejlemény meglepte Verstappenéket.

„Perez tartani tudta a tempót, bármit is csinált Max mögötte, és meggyőző stílusban nyerte meg a futamot. Verstappen csapatát meg is lepte, hogy Perez képes volt hozni ezt a tempót” – mondta Brundle.

„Max ellopta a leggyorsabb körért járó pontot, ami egyértelműen felbosszantotta Perezt, aki meglepődött, hogy nem lett vége a harcnak a sima kettős vezetés kialakulásával, és azzal, hogy fékproblémákkal küzdött, míg Maxnál vibráció lépett fel. Verstappenéket pedig az húzta fel, hogy az időmérős technikai hiba miatt nem tudott nyerni. Egyébként őszintén bevallom, hogy elégedett és megkönnyebbült voltam, amikor Maxnál előjött az a hiba szombaton. Minden tiszteletem az övé, nem ellene szól, de így legalább volt mint várnunk vasárnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: