DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Checo nem fogja harc nélkül megadni magát”

Az 1996-os F1-es világbajnok, Damon Hill hiszi, hogy a mexikói nem fog összeroppanni a házon belüli harctól – igaz, végül szerinte is Verstappen fog győzni.

A Bahreini és a Szaúd-arábiai Nagydíjon látottak alapján a Red Bull jelenleg külön ligában játszik a Formula-1-ben, így legfeljebb Max Verstappen és Sergio Perez házon belüli küzdelmében bízhat az, aki szoros világbajnoki harcot remél. Eddig egy-egy győzelmet arattak mindketten – bár a mexikói dzsiddai sikeréhez a címvédő időmérős műszaki problémája is hozzájárult –, így Verstappen előnye egyetlen pont kollégájával szemben, méghozzá a vasárnapi futam végén megfutott és kisebb feszültséget szító leggyorsabb köre révén.

Az 1996-os világbajnok, Damon Hill a Motorsport.com lapnak úgy nyilatkozott, hogy szerinte Perez komolyabb ellenállást tanúsíthat idén, mint az előző két közös évükben: „Checo tudja, mivel áll szemben, de nem fogja harc nélkül megadni magát. Igen érdekes lehet ez.”

f1-perez-verstappen-redbull-dzsidda



Hill az F1 Nation Podcast adásában megjegyezte: Perez a McLarennél 2013-ban szerzett tapasztalatát is felhasználhatja a mostani helyzetben. A brit exversenyző úgy érzi, a mexikóit nem fogja összeroppantani a Red Bull közege sem, mint tette azt két fiatalabb elődjével, Pierre Gaslyval és Alexander Albonnal.

 

De hagyja-e mindezt a Red Bull?

Az egyszeres világbajnok szerint a Verstappen-tábor igyekszik majd elérni, hogy Pereznek ne osszanak egyforma kártyákat az energiaitalosok, de Hill reméli, hogy a Red Bull esélyt ad neki is:

„Úgy gondolom, hogy a problémát az jelenti, hogy Max a természet erejével bír, s a kérdés, hogy mekkora nyomást tud helyezni a csapatra, hogy Checo ne zavarja meg a bajnoki céljait. A sport szempontjából szerintem engedniük kell, hogy Checónak minden lehetősége meglegyen, hogy egyenlő feltételekkel harcoljon a csapaton belül. Tudom, hogy a Verstappenek oldaláról, beleértve az apját is, a nyomás óriási lesz a Red Bullon. Elő fogja húzni a kártyát, hogy ő jelenti a jövőjüket és az egész lehetőség köré épül.”

Hill azonban hiába bízik abban, hogy Christian Hornerék egyenlőséget fognak biztosítani házon belül, szerinte végül mindenképp Verstappen jön majd ki győztesen a csatából: „Biztos vagyok benne, hogy engedni fogják. De úgy vélem, azt preferálnák, ha Max nyerne, s végül szerintem Max is fog diadalmaskodni. Egyszerűen nem gondolom, hogy Checo rendelkezik azzal a nyers sebességgel és kíméletlenséggel, amivel Max.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: