Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 26. szerda

Formula-E hírek

A Formula-E alapítója nem érti a Mercedest

Bár címvédőként készülhet az új szezonra az elektromos sorozatban a Mercedes, a német márka számára a következő lesz az utolsó. A bajnokság társalapítója, Alejandro Agag nem ért egyet a döntésükkel.

részletek

Formula-E: Kína megy, a költséglimit jön

Ismét módosítani kellett az elektromos formulaautós világbajnokság jövő évi versenynaptárán, miközben bejelentették, hogy a Gen3-as érára bevezetik a költséglimitet a csapatok számára.

részletek

A Formula-E is ott volt a klímamegbeszélésen

A sorozat és annak névadó szponzora tovább harcol a klímaváltozás ellen és a társadalmi egyenlőségekért - többek között Lucas di Grassi is ott volt a megbeszélésen.

részletek

FE: 2022-es naptár – és egy nagy változás

Változik az időmérős formátum, kiütéses párharcok döntenek a legjobb rajtpozíciók sorsáról a 16 helyszínen – ennyi verseny szerepel az elektromos széria menetrendjében.

részletek

Egy korszak vége: 14 győzelemmel zárt az Audi

Az Audi Sport a berlini finálén győzelemmel fejezte be hivatalos gyári részvételét a Formula E világbajnokság sorozatában.

részletek

Miért szeretjük az FE-t és miért nem?

Kielemeztük az elektromos bajnokság őrült szezonját, őrült befejezését, de szóba kerültek a kritikák és a negatívumok is - hallgassatok belénk!

részletek

A Mercedes kiszáll a Formula-E-ből

Korábban is sejthető volt, most pedig biztossá vált, hogy az idei sikeres szezon és a világbajnoki címek ellenére, a német márka befejezi szereplését az elektromos szériában a 2022-es szezon után.

részletek

Őrült rajt után Nyck de Vries a világbajnok

Már a rajtnál kiesett az időmérő után legfőbb favoritnak tűnő Mitch Evans, így végül a futam előtt is éllovas holland húzta be a vb-címet a Mercedesszel együtt. A versenyt Norman Nato nyerte.

részletek

Máris kiléphet a Mercedes a Formula-E-ből

Az Autosport információi szerint a Mercedes mindössze kétévnyi jelenlét után búcsút is inthet a Formula-E-nek. A következő napokban érkezhet bejelentés a szakoldal szerint.

részletek

Di Grassié az első futam, 14 esélyes maradt

Az Audi brazilja a támadó móddal remekül taktikázva nyerte meg a Formula-E németországi fináléjának első felvonását Mortara és Evans előtt. Az utolsó versenynek 13-an vághatnak neki vb-eséllyel.

részletek

FE: Vad futamon büntették a bajnokot

Élete első futamgyőzelmét aratta a Formula-E vasárnapi londoni versenyén Alex Lynn, aki a trükközés miatt megbüntetett Lucas di Grassitól örökölte meg az első helyet.

részletek

Formula-E: Elsőre Dennis nyert Londonban

Hiába szerezte meg a pole-t a Mahindra brit versenyzője, Alex Lynn, végül csak a harmadik helyen ért célba, de így is hazai sikernek örvendhettek a London ePrix nézői az első futam után.

részletek