Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 6. hétfő

Formula-E hírek

Egyszer még összeolvadhat az F1 és az FE

A két sorozat eggyé válásáról beszélt a Formula-E nagyfőnöke, Alejandro Agag, aki szerint erre akkor kerülhet sor, ha a Formula-E elektromos autói elérik a Formula-1-es gépek teljesítményét.

részletek

Hat berlini futammal zárul az FE-szezon

Miközben az F1-ben és a MotoGP-ben néhány helyszín duplázik, az elektromos sorozat bő egy hét alatt nem kevesebb, mint hat versenyt rendez majd a Tempelhof repülőtéren – igaz, eltérő nyomvonalakon.

részletek

A vírus miatt elhagyhatja a várost az FE

A háttérben több vészforgatókönyvet dolgoztak ki a Formula-E-nél, mint bármely más sorozat. Előfordulhat, hogy éppen az emberközeli szemlélet miatt kell stratégiát váltaniuk.

részletek

Minden futam eltűnt a Formula-E naptárából

A technikai szakágakban is minden sorozatot nehéz helyzetbe hozott a világjárvány, de közülük is speciális a Formula-E helyzete, amely jelen állás szerint szezonja egyetlen hátralévő futamát sem tudja megrendezni.

részletek

50 % esélyt ad az F1 folytatására a FE vezére

Miközben a Formula-1 tervezi a szezonindulást, a FE első embere, Alejandro Agag a pesszimistább vonalat képviseli: azt hangsúlyozza, lehetetlen megmondani, milyen helyzet fog uralkodni hónapok múlva.

részletek

Buemi szerint Marko nem úgy értette

A Formula-E-pilóta sűrű programot követ, hogy jó állapotban legyen, nem nagyon megy ki - reméli, hogy július-augusztusban műr újraindulhat a szezon, de csak a városokon kívül.

részletek

Golyófutamot indít egy versenycsapat

„Az emberek azt gondolhatják, hogy begolyóztunk, pedig nem – csak versenyzünk velük!” Így kommentálta a Formula-E Virgin csapatának első embere azt a szürreális hírt, hogy a hétvégén elindítják a Golymula-E sorozatot.

részletek

Maszkgyártás és home office az FE-ben

A kényszerpihenő alatt a Formula-E 12 istállójánál eltérő mértékben zajlik a munka: egyes gyárak még üzemelnek, mások már otthonról dolgoznak. Eközben a Virgin Racing tulajdonosai beszálltak a maszkbizniszbe.

részletek

Valencia mentheti meg az FE-szezont

A két már elhalasztott mellett további három verseny sorsa is bizonytalanná vált a Formula-E jelenlegi szezonjában: a sorozat szélsőséges lépésekre készül, hogy értékelhető maradjon a 2019/2020-as bajnokság.

részletek

Egyetlen napon múlhat, lesz-e Róma ePrix

Már a második verseny sorsa vált kétségessé a Formula-E naptárában a koronavírus miatt. Olaszországban egy hónapig szünetelnek a sportesemények, a tilalom pont egy nappal az FE-futam előtt érne véget.

részletek

Akit örökké kísért, hogy nem lett F1-es

Nem először osztja már meg fájdalmait az elszalasztott Formula-1-es lehetőség kapcsán a Formula-E élmenője, Mitch Evans, annak viszont örül, hogy ha a 12. helyre kvalifikál, az nem jelenti azt, hogy ott is kell célba érnie.

részletek

FE: Da Costa lemerült akkuval nyert

Nem csupán a szezon ötödik győztese – öt futamon –, hanem a következő négyből hárman is 0,0 %-os energiaszinttel gurultak be a célba Marrakeshben: a Techeetah kezéből emiatt csúszott ki a kettős győzelem.

részletek
Olvastad már?