Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 1. szerda

Formula-E hírek

Valencia mentheti meg az FE-szezont

A két már elhalasztott mellett további három verseny sorsa is bizonytalanná vált a Formula-E jelenlegi szezonjában: a sorozat szélsőséges lépésekre készül, hogy értékelhető maradjon a 2019/2020-as bajnokság.

részletek

Egyetlen napon múlhat, lesz-e Róma ePrix

Már a második verseny sorsa vált kétségessé a Formula-E naptárában a koronavírus miatt. Olaszországban egy hónapig szünetelnek a sportesemények, a tilalom pont egy nappal az FE-futam előtt érne véget.

részletek

Akit örökké kísért, hogy nem lett F1-es

Nem először osztja már meg fájdalmait az elszalasztott Formula-1-es lehetőség kapcsán a Formula-E élmenője, Mitch Evans, annak viszont örül, hogy ha a 12. helyre kvalifikál, az nem jelenti azt, hogy ott is kell célba érnie.

részletek

FE: Da Costa lemerült akkuval nyert

Nem csupán a szezon ötödik győztese – öt futamon –, hanem a következő négyből hárman is 0,0 %-os energiaszinttel gurultak be a célba Marrakeshben: a Techeetah kezéből emiatt csúszott ki a kettős győzelem.

részletek

Századok döntöttek a Formula-E pole-járól

Da Costa bizonyult a leggyorsabbnak, de csak egy hajszállal - a pontversenyt vezető nem is tudott mért kört összerakni, kiváló időmérővel hangoltak a pilóták a hamarosan kezdődő futamra.

részletek

Evans sikere, a fél mezőny drámája

Hamar búcsúzott az esélyesek közül a pole-ból induló Porschével André Lotterer, 2. helyet dobott el Sam Bird, de hibázott az eddigi listavezető Stoffel Vandoorne is, miközben Mitch Evans nyomás nélkül nyert a Jaguarral.

részletek

Megoldott a Mercedes egy problémát

Eleinte komoly nehézség volt a Mercedesnek az, hogy párhuzamosan vannak jelen az F1-ben és a Formula E-ben. Mostanra ez már sokkal inkább hasznos a tudásmegosztás szempontjából.

részletek

Az ABB és a Porsche együttműködésre lép

Az ABB, vezető ipari technológiai vállalat a Porsche autógyárral közösen jelentette be új, exkluzív partnerségi együttműködését az e-mobilitás fejlesztése területén.

részletek

Karanténban tartják Ma Csinghuát

A leginkább Kínában tomboló koronavírus az autósport résztvevőit sem kíméli. A Formula-E-ben versenyző Ma Csinghua önként vállalt 14 napos karantént az FE következő fordulója előtt.

részletek

Törölték a Sanya ePrix-t a koronavírus miatt

Az FIA, a Formula-E és a kínai kormány közösen úgy döntöttek, hogy miután a koronavírus egyre nagyobb fenyegetést jelent, a március 21-ére kiírt Sanya ePrix idén elmarad.

részletek

Utolsó körös előzés a Formula-E-ben

Egészen az utolsó körig nyitott volt a Formula-E-ben a győzelem kérdése a chilei hétvégén, végül Maximilian Günther a legjobbkor hajtott végre egy tűpontos előzést, és nyert.

részletek

Todt: Az FE évtizedekre van az F1 szintjétől

Az FIA elnöke elképzelhetetlennek tartja, hogy az elektromos széria belátható időn belül az F1 fejére nőjön, elvégre az autóik fele akkora távot teljesítenek fele akkora sebességgel.

részletek
Olvastad már?