Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 2. szombat

Formula-E hírek

Nyck de Vries a szezon harmadik duplázója

A Mercedes versenyzőjének sikerével zárult a Formula-E berlini hétvégéje. A címvédő egy kiváló rajt után vette át a vezetést, amit a leintésig már nem engedett ki a kezéből.

részletek

Mortara mindent visszavert és nyert

Többször vissza kellett szereznie a vezetést a támadó módok eltérő aktiválása miatt, de végül a pole-ban induló venturis győzött az első berlini futamon. Vergne és Vandoorne nagy csatában a dobogón.

részletek

FE: Vandoorne taktikázott a legjobban

Egy fordulatos verseny végén a Mercedes első monacói győzelmét szerezte Stoffel Vandoorne. A legendás pályán a belga pilóta stratégiája volt a legkifizetődőbb, így az élre állt a tabellán.

részletek

Őrült hajszában duplázott Rómában Evans

Négy különböző versenyző is vezette a Róma ePrix vasárnapi futamát, de a második biztonsági autót követő hajszában Mitch Evans jött lendületbe – a hétvége mindkét futamát behúzta a Jaguarral.

részletek

FE: Evans hatalmas felzárkózás után győzött

A kilencedik helyről indulva nyerte az első Róma ePrix-t a Jaguar pilótája, aki ezzel a negyedik különböző győztes lett a Formula-E 2022-es szezonjában. Frijns és Vandoorne még a dobogón.

részletek

Wehrlein először nyert a Formula-E-ben

Történelmi sikert aratott a Porsche kettőse Mexikóban. Pascal Wehrlein és André Lotterer már az edzéseken is kiváló tempót mentek, végül a versenyen is nekik jött ki a lépés.

részletek

A Mercedesnél szimulátorozik De Vries

Bár állítólag nincs napirenden a holland pilóta F1-es szereplése, a brit sajtó értesülései alapján más a helyzet. A hírek szerint a Formula-E címvédőjét készenlétben tartják, ha szükség lenne rá.

részletek

Vergne-t és társait sokkolta a darus incidens

Furcsa körülmények között ért véget a Formula-E szaúd-arábiai nyitányának második futama, amely után több pilóta is kritikus hangot ütött meg a versenyirányítás hiányos kommunikációja miatt.

részletek

FE: Mortara nyert a fordulatos végjátékban

Edoardo Mortara győzött a Diriyah ePrix második futamán. A verseny végső szakaszában nagy csaták alakulhattak volna ki, ám végül a biztonsági autó mögött teltek le az utolsó percek.

részletek

FE: Vandoorne bakizott, De Vries behúzta

A Mercedes dominálta a Formula-E nyitóversenyét, a Diriyah ePrix első futamát: egy hiba döntött a győzelemről a címvédő javára. A harmadik helyért nagy csata dúlt Lotterer és Dennis között – végül utóbbi örülhetett.

részletek

A Maserati beszáll a Formula-E-be

Csatlakozik az első olasz gyártó az elektromos versenyszériához: a Maserati 2023-ra saját erőforrást fejleszt és egy csapattal társul. Természetesen rögtön felmerült a kérdés, a Formula-1-gyel nem szemez-e az 1957-es vb-címet nyerő márka.

részletek

A Formula-E alapítója nem érti a Mercedest

Bár címvédőként készülhet az új szezonra az elektromos sorozatban a Mercedes, a német márka számára a következő lesz az utolsó. A bajnokság társalapítója, Alejandro Agag nem ért egyet a döntésükkel.

részletek