DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nevet váltó Alfa Romeo és fehér Red Bull? - péntek

Rejtélyes képet posztolt a Red Bull a közösségi médiában, az Alfa Romeo búcsút intett Kubicának, Vasseur nem akar nagy változásokat - ez történt pénteken.

A Scuderia új F1-es csapatfőnöke, Frederic Vasseur elmondta, hogy kinek jelent majd, és azt is, hogy már elkezdődött a munka, de az elődei tetteit nem fogja értékelni. További hír az olaszok háza tájáról: a Ferrari valóban fejlesztett a motor megbízhatóságán, de „vicc” a sajtóbeszámoló, amely tetemes teljesítménygyarapodásról is ír.

Új főtámogató száll be a Sauber F1-es csapatához, a tervek szerint több évre kötelezte el magát az istálló mellett. A fő profil a sportfogadás. Mostantól Alfa Romeo F1 Team Stake névre hallgat a Sauber istállója. Ezzel együtt Robert Kubica F1-es szerepvállalása is véget ért.

Az AlphaTauri csapatfőnöke aggódik az F1 németországi helyzetéért: szerinte Mick Schumacher képes lehetett volna ismét tűzbe hozni a német szurkolókat.



A Williamshez 2020-ban beugró Jack Aitken tavaly még tartalékpilóta volt, de félreáll: a Williamsnél a fiatalokat részesítik előnyben, ő pedig az endurance-ra összpontosít.

A Formula-1-től az előző szezon végén visszavonuló Sebastian Vettel úgy érzi, egyelőre nem állna készen a ralizás kihívásaira. A német szerint nem kapnak kellő mértékű elismerést a WRC pilótái.

A Mercedes F1-es főnöke úgy látja, remek a viszony a pilótái között, de kialakulhat feszültség. Hamiltont Schumacherrel együtt a legjobbnak tartja. A Red Bull-lal kapcsolatos pletykák megjelenése óta először kommentálta a híreszteléseket a Ford, amely szerint valóban csábítóbbá vált a sport.

Hangerőt feltekerni, ugyanis végre nem egy szokásos, "unalmas" motorbeindításnak lehetünk szem- és fültanúi, hiszen az Alpine egy komplett szimulációt futtatott le a kamera előtt! Halljuk, mi várhat ránk 2023-ban! Bónuszpontért tesszük fel a kérdést: melyik pályát szimulálhatták a franciák?

A Red Bull közzétett egy posztot, amelyen fehérre csupaszított F1-es autó látható, csupán egy bikaembléma van a motorborításon. „2023 – üres vászon” olvasható a feliratban. A poszt többféleképpen értelmezhető: vannak, akik lelkesen új festést vizionálnak, de könnyen lehet, hogy a csapat csak a hangulatot fokozza a február 3-i bemutató előtt.

Folytatódott a Formula-E szezonja: csak a 9. helyről indult, de folyamatosan előretörve győzött a Dirija ePrix első futamán a német ex-F1-es pilóta, Pascal Wehrlein. Dennis megőrizte a vb-vezetést.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: