Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. november 30. hétfő

FormulaE

Váratlan: Massa elhagyja csapatát a Formula-E-ben

Két év után távozik a Venturitól Felipe Massa, az el nem ért célkitűzésekre utalva indoklásában. A hír mindenféle előzetes bejelentés nélkül, pár perccel az FE szezonzárójának leintését követően érkezett.

részletek

Vandoorne nyert, a Mercedes a Formula-E-ben is felért a csúcsra

Az újonc Mercedes a Formula-E szezonzáróján szerezte meg első győzelmét a sorozatban: Stoffel Vandoorne a pole-ból nyert, Nyck de Vries a hajrában biztosította be a kettős diadalt.

részletek

Da Costa: A Red Bull karolt fel, amikor majdnem feladtam

Antonio Felix da Costa Formula-E-ben szerzett bajnoki címét az előzmények teszik igazán romantikussá: a portugálnak nehéz útja volt a sikerekig, de végre korábbi lekörözői gratulálnak neki a dobogón.

részletek

Berlin 4.: A könnyeivel küszködő da Costa a Formula-E új bajnoka

Végig csak tizedek választották el egymástól az élen a DS Techeetah és a Nissan versenyzőit a Formula-E negyedik berlini versenyén, és még az eső is megérkezett, de semmi nem akadályozhatta meg Antonio Felix da Costát, hogy a sport csúcsára érjen.

részletek

Berlin 2.: Da Costa megállíthatatlan, de Vandoorne a nap embere

Mamutléptekkel halad első bajnoki címe felé a Formula-E-ben Antonio Felix da Costa, aki a második berlini futamon is mindenkit lerázott magáról a hajrában, így nyert Sebastien Buemi és Lucas di Grassi előtt.

részletek

Berlin 1.: Da Costa túlélte az őrületet és nyert Lotterer előtt

A sokáig kettős DS Techeetah-győzelemnek kinéző első berlini futam kavarodásba torkollott, de a pole-pozíciós Antonio Felix da Costa mindebből kimaradt és tovább növelte pontelőnyét.

részletek

Formula-E újratöltve: 9 nap, 6 futam, 3 pálya, 1 bajnok

Úgy folytatódik a következő napokban a Formula-E, ahogy még soha semmi: a szezon több mint fele 9 nap alatt három különböző pályán. Mindenki bajnokesélyes, és senki nem lehet biztos semmiben!

részletek

Bird a Jaguarhoz igazol, Japán sztárja érkezik a helyére

A Formula-E egyik legfőbb karaktere vált csapatot jövőre, Sam Bird ugyanis hat év együttműködés után elhagyja a Virgint. Helyére egy új-zélandi fiatalt jelenthetnek be, aki Japánban csinált magának karriert.

részletek

A Formula-E kukázhatja a szezont, az új autókat és a városi pályákat is

Az igaz, hogy a versenypályákon ugyanúgy tétlenkedik a Formula-E is, mint az összes többi sorozat, ám a háttérben több vészforgatókönyvet dolgoztak ki, mint bárki más. Előfordulhat, hogy éppen az emberközeli szemlélet miatt kell stratégiát váltaniuk.

részletek

Minden futam eltűnt az FE naptárából – mi lesz most?

A technikai szakágakban is minden sorozatot nehéz helyzetbe hozott a világjárvány, de közülük is speciális a Formula-E helyzete, amely jelen állás szerint szezonja egyetlen hátralévő futamát sem tudja megrendezni.

részletek

Kiszáll az Audi a DTM-ből, kétségben a széria sorsa

Lehúzza a rolót a német bajnokság leghűségesebb résztvevője, 2021-től csak a Formula-E-ben lesz gyártóként érintett. Ezzel a BMW egyedüli résztvevőként marad a rajtrácson.

részletek

Megáll az ész: Golyófutamot indít egy igazi versenycsapat

„Az emberek azt gondolhatják, hogy begolyóztunk, pedig nem – csak versenyzünk velük!” Így kommentálta a Formula-E Virgin csapatának első embere azt a szürreális hírt, hogy a hétvégén elindítják a Golymula-E sorozatot.

részletek
Olvastad már?