Steward
Vaszilykó Péter
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 7. kedd

FormulaE

Minden futam eltűnt az FE naptárából – mi lesz most?

A technikai szakágakban is minden sorozatot nehéz helyzetbe hozott a világjárvány, de közülük is speciális a Formula-E helyzete, amely jelen állás szerint szezonja egyetlen hátralévő futamát sem tudja megrendezni.

részletek

Kiszáll az Audi a DTM-ből, kétségben a széria sorsa

Lehúzza a rolót a német bajnokság leghűségesebb résztvevője, 2021-től csak a Formula-E-ben lesz gyártóként érintett. Ezzel a BMW egyedüli résztvevőként marad a rajtrácson.

részletek

Megáll az ész: Golyófutamot indít egy igazi versenycsapat

„Az emberek azt gondolhatják, hogy begolyóztunk, pedig nem – csak versenyzünk velük!” Így kommentálta a Formula-E Virgin csapatának első embere azt a szürreális hírt, hogy a hétvégén elindítják a Golymula-E sorozatot.

részletek

Maszkgyártás és home office az FE-csapatoknál

A kényszerpihenő alatt a Formula-E 12 istállójánál eltérő mértékben zajlik a munka: egyes gyárak még üzemelnek, mások már otthonról dolgoznak. Eközben a Virgin Racing tulajdonosai beszálltak a maszkbizniszbe.

részletek

Újabb veszteségek: A WEC és az ERC is versenyeket fújt le

A Hosszútávú Világbajnokság és a Rali-Eb is csatlakozott azon szériák közé, melyek törölték vagy halasztották fordulójukat a koronavírus-járvány miatt. A Formula-E-ben egyelőre meg nem erősített hírek szerint két hónapig elmarad minden verseny.

részletek

Valencia mentheti meg a vírustól a Formula-E szezonját

A két már elhalasztott mellett további három verseny sorsa is bizonytalanná vált a Formula-E jelenlegi szezonjában: a sorozat szélsőséges lépésekre készül, hogy értékelhető maradjon a 2019/2020-as bajnokság.

részletek

Egyetlen napon múlhat a Róma ePrix halasztása

Már a második verseny sorsa vált kétségessé a Formula-E naptárában a koronavírus miatt. Olaszországban egy hónapig szünetelnek a sportesemények, a tilalom pont egy nappal az FE-futam előtt érne véget.

részletek

Akit örökké kísért, hogy nem jutott be az F1-be

Nem először osztja már meg fájdalmait az elszalasztott Formula-1-es lehetőség kapcsán a Formula-E élmenője, Mitch Evans, annak viszont örül, hogy ha a 12. helyre kvalifikál, az nem jelenti azt, hogy ott is kell célba érnie.

részletek

Mexikóváros ePrix: Evans sikere, a fél mezőny drámája

Hamar búcsúzott az esélyesek közül a pole-ból induló Porschével André Lotterer, 2. helyet dobott el Sam Bird, de hibázott az eddigi listavezető Stoffel Vandoorne is, miközben Mitch Evans nyomás nélkül nyert a Jaguarral.

részletek

Egyszerre az F1-ben és a Formula-E-ben - megoldotta a Mercedes a problémát

Eleinte komoly nehézség volt a Mercedesnek az, hogy párhuzamosan vannak jelen az F1-ben és a Formula E-ben. Mostanra ez már sokkal inkább hasznos a tudásmegosztás szempontjából.

részletek

Kapcsolják be biztonsági öveiket: Szujó Zoltán újra képernyőn - már vasárnap

Bejelentést tett a Formula-1-es közvetítésekből tavaly tavasszal kikerülő korábbi kommentátor: már most vasárnap képernyőre kerül egy autósportos műsor házigazdájaként.

részletek

Utolsó körös előzés a győzelemért az év első Formula-E futamán

Egészen az utolsó körig nyitott volt a Formula-E-ben a győzelem kérdése a chilei hétvégén, végül Maximilian Günther a legjobbkor hajtott végre egy tűpontos előzést, és nyert.

részletek
Olvastad már?