DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Vettel reagált a ralis pletykákra: „Túl nagy kihívás lenne”

A Formula-1-től az előző szezon végén visszavonuló Sebastian Vettel úgy érzi, egyelőre nem állna készen a ralizás kihívásaira. A német szerint nem kapnak kellő mértékű elismerést a WRC pilótái.

A nemrégiben visszavonult négyszeres Formula-1-es világbajnok Sebastian Vettel a hétvégén rendezendő Bajnokok Tornája előtti sajtótájékoztatón reagált azokra a felvetésekre, melyek szerint a rali világában folytathatná versenyzői pályafutását.

Korábban több F1-es is megpróbálkozott már a versenyzés ezen szakágával, mint például Kimi Raikkönen, Robert Kubica vagy éppen Heikki Kovalainen, ki több, ki kevesebb sikerrel. A német úgy gondolja, hogy ő még nem állna készen egy ekkora változásra.



„Hatalmas csodálattal tekintek a raliversenyzőkre, hiszen elképesztő képességekkel rendelkeznek” – kezdte Vettel a svédországi megmérettetést megelőző sajtótájékoztatón. „A hétvégén valamennyire belekóstolhatok, milyen is lehet ralizni. Ugyanakkor úgy érzem magam, mint egy szerelő, aki idejött egy kalapáccsal és egy csavarhúzóval a kezében, miközben a többieknél egy egész szerszámosláda van, felkészülve bármire. Összességében azt gondolom, hogy ugyanúgy benne van a versenyláz a raliban, de rengeteg dologban különbözik a versenyzés más típusaitól.”

 

Nem kapják meg a méltó elismerést a ralisok

Vettel szerint a raliversenyzők olyan képességek birtokában vannak, amelyekkel kevés másik ember, de akár másik versenyző büszkélkedhet. Miközben az F1 rendkívül népszerű sport az emberek körében, a rali inkább csak az északi régiókban igazán felkapott.

Vettel nagyra tartja a raliversenyzőket

„A rali több figyelmet érdemelne az egész világon, hiszen a képességeik és az elhivatottságuk példa nélküli. Arra a kérdésre, hogy magam is elkezdenék-e ralizni, csak annyit mondhatok, hogy kellően sok idő és gyakorlás után, ha késztetést éreznék arra, hogy csináljam, akkor talán belevágnék, de ez teljesen más kihívást jelent, mint a versenyzés legtöbb formája. Óriási kihívás volna!”

„Mindig is követtem bizonyos mértékig a WRC-t. Nem mondom, hogy minden egyes versenyt láttam, de sokszor megnéztem, ha az ment a tv-ben. Emlékszem, mikor még Petter Solberg versenyzett és nyert sorra. Nem mondhatom, hogy a ralin nőttem fel, de a gyermekkorom része volt. Emellett fantasztikus látni, hogy kerékvetők és pályahatárok nélkül tövig nyomják a gázt, és sosem számít, hogy mi vár rájuk a következő kanyarban, ahogyan az időjárásra is fittyet hánynak.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: