DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Akár 13 csapat, Giovinazzi a WEC-ben, halál a Dakaron – keddi hírek

Több istállóval is bővítene Ben Sulayem, Hülkenberget klasszisnak tartják, bejelentette Hypercar-felállását a Ferrari: ez történt január 10-én.

Nem viccel Mohammed ben Sulayem: már nem is egy, hanem akár több új csapat érkezését is belebegtette. Az elnök szerint üdvözölni kellene az új gyártókat. 12-13 csapatot vizionál az FIA-elnök: bővebben itt.

Bejelentette hatfős LMH-felállásának névsorát a Ferrari: a csapatba legnagyobb névként bekerült az F1-es tartalékpilóta, a 62 nagydíjon rajthoz állt Antonio Giovinazzi. A 499 P pilótáinak névsora itt található.

 



A 17 esztendős Sebastian Montoya csatlakozik a Red Bull juniorprogramjához. A korábbi közönségkedvenc pilóta, Juan Pablo Montoya fia a hírek szerint az F3-ban fog versenyezni idén. Részleteket a Parc Fermében írtunk.

Segítheti-e Leclerc terhe Sainzot? Az első F1-es győzelmét tavaly megszerző spanyol korábbi csapatfőnöke szerint a következő időszakban jól jöhet számára a márkatársra nehezedő nyomás. Ezt mondta Trevor Carlin.

Beugrásai után újra teljesállású pilótaként láthatjuk viszont Nico Hülkenberget az F1-ben, az Aston Martin szakemberének dicsérő szavai után pedig nem csoda, miért rá esett a Haas választása.

Podcast: Megöljük a sportot a show-ért? Megmarad az F1 és más szakágak sportértéke, ha büntetősúllyal, duplapontos szezonzáróval, FanBoosttal és hasonlókkal próbáljuk őket izgalmasabbá tenni? A Formula Podcast friss adása:

 

 

Gasly az eltiltás küszöbén, heten tiszta lappal – így állnak az F1-es büntetőpontok. Az Alpine-hoz igazoló franciának május végéig nagyon óvatosnak kell lennie, míg Hamilton és Sainz például büntetőpont nélkül vág majd neki az évnek.

Lando Norris korábbi lakótársa beszélt arról, hogy milyen időszakot töltöttek együtt annak idején – nem állítja, hogy a brit volt a legrendszeretőbb srác. Ezt mondta az idén Formula-E-ben versenyző Sacha Fenestraz.

Alexander Rossi meglátása szerint a McLarennek kulcsszerepe lehet az amerikai tehetségek felkarolásában, a wokingi alakulat ugyanis első kézből bizonyosodhat meg a tengerentúli pilóták kvalitásairól. Ezt nyilatkozta az IndyCarban a McLarenhez igazolt korábbi F1-es.

A Dakar Ralin idei harmadik elsőségét gyűjtötte be Sebastian Loeb, miközben Carlos Sainz a mentőhelikoptert is visszafordította a borulása után. Al-Attiyah magabiztosan vezet, motorban viszont kiélezett a küzdelem. Beszámolónk a sivatagi verseny kilencedik szakaszáról itt található.

Egy szomorú hír is érkezett a Dakar Rali keddi napjáról: egy Olaszországból érkezett néző vesztette életét egy homokdűnénél.

 

Giovinazzihoz hasonlóan a WEC mezőnyében lesz Juan Manuel Correa is, aki kettős szezonra vállalkozott az F2-vel együtt. A Prema bővülő LMP2-es csapatának tagja lesz – részletek a Parc Fermében.

Oscar Piastri veszi át az előző két szezonban alulteljesítő Daniel Ricciardo helyét idén a McLarennél, azaz a többszörös nagydíjgyőztes ausztrált egy honfitársa váltja. Ricciardo már többször elmondta, hogy annak ellenére sem neheztel Piastrira, hogy kvázi ő túrta ki őt az üléséből, ahogy a menedzserére, Mark Webberre sem. Nos, a Redditre feltöltött alábbi lesifotó alapján valóban jó a viszony a két versenyző között, Ricciardót és Piastrit ugyanis együtt látták kocsikázni egy McLarenben ülve Melbourne utcáin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: