DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Segítheti-e Leclerc terhe Sainzot?

Az első F1-es győzelmét tavaly megszerző spanyol korábbi csapatfőnöke szerint a következő időszakban jól jöhet számára a márkatársra nehezedő nyomás.

A Ferrari pilótapárosa két éve versenyez változatlan felállásban, mely során a „háziversenyt” egyszer a spanyol, egyszer pedig Charles Leclerc nyerte meg. A csapatnál eltöltött első szezonban Carlos Sainz ugyan meglepte csapattársát, azonban a monacói egy domináns szezonkezdettel válaszolva megalapozta a 2022-es bajnoki második helyet.

Lévén, hogy az Alfa Romeo csapatában bemutatkozó versenyző hosszabb ideje erősíti a maranellóiak alakulatát, a közvélemény és a tifosi inkább tőle várja a hőn áhított elsőség visszatérését a gárdához. Az utolsó ferraris világbajnokot, Kimi Raikkönent váltó Leclerc így komoly teherrel versenyezhet a vállain, mely Sainz korábbi csapatfőnöke szerint akár a spanyol javára is billentheti a mérleget.

Mindig nyomás alatt volt az ifjabbik Sainz



Trevor Carlin a Formula-3-ban volt a jelenleg Dakart futó legenda fiának munkaadója. A brit szerint apja révén sok nyomás nehezedett karrierje elején Sainzra: „A Sainz név öröksége párosult azzal, hogy a Red Bull versenyzője volt” – kezdte a Skynak adott interjúját Carlin, utalva arra, hogy az energiaitalosok juniorprogramjában a figyelem főleg a neve miatt nehezíthette a karrierjét. „Azt sem szabad alábecsülni, hogy Carlos Sr. milyen erős személyiség. Minden szempontból nagyon erős ember és sokat várt a fiától.”

„Nagyon örültem, amikor a McLarenhez ment. Kicsit nyugodtabban tekintettem rá. Azt hiszem, hogy a Red Bullnál nehezen viselte a nyomást. Most sokkal nyugodtabban és természetesebben vezet. Persze, a Ferrari egy másik történet. De végül is az elvárások nem rajta, hanem Charles-on vannak. Talán ez Carlos kezére játszik” – összegezte véleményét Carlin.

Az olaszoknál harmadik szezonjára készülő versenyző a tavalyi idényben első futamgyőzelmét is megszerezte, a következő állomás pedig a bajnoki dobogó lehet számára. Az új csapatfőnök, Frederic Vasseur érkezésével talán a hibák is kiküszöbölhetőek lesznek, egy jó konstrukcióval pedig komoly esély nyílhat a további előrelépésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: