DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szombat: Vasseur szigorítana, Hamilton szülinapos, egy ázsiai csapat megérkezne

A britek hétszeres világbajnoka 38 éves lett, a Ferrari csapatfőnöke határozottabb fellépést vár el, Ricciardo élvezni fogja a pihenést, 2026-ban érkezhetne meg a Panthera. Összegyűjtöttük a szombati nap legfontosabb híreit,

Yazeed Al-Rajhi húzta be a Dakar hetedik etapját az autósoknál. A szombati szakaszon így tehát hazai siker született ebben a kategóriában, ahol a korábban egy balesetet már megúszó Erik van Loon ezúttal is összetörte versenygépét, de sérülés miatt számára véget ért a viadal. A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a motorosok és a quadosok számára törölték a szakaszt, a kamionosoknál viszont Janus van Kasteren húzta be a napot.

A Dakarhoz kapcsolódó hír, hogy a Qualisport Racing egysége sajnos továbbra sem tudott visszaállni a versenybe, honfitársainkról ide kattintva olvashatnak, de Nasser Al-Attiyah bocsánatkérése is megér egy misét.



Ma lett 38 esztendős Lewis Hamilton. A Mercedes versenyzőjét természetesen sokan felköszöntötték különféle üzenetek formájában, amiről mi is írtunk a mai nap folyamán.

Daniel Ricciardo úgy érzi valójában jó dolog, hogy egy topcsapat sem kereste meg őt a 2022-es szezon második felében, mivel így elmehet némi szünetre és lesz ideje felépítenie magát az idei esztendőben. Az ausztrál szavait itt olvashatják.

A mai nap egyik legérdekesebb híre a tervezett magyar MotoGP-pályával kapcsolatos, feltéve persze, ha lesz belőle valami. Mint az kiderült, januárban születik döntés erről, ha pedig kútba esnének a korábbi impozáns tervek, akkor ipari parkot létesíthetnek ugyanazon a területen, Hajdúnánáson.

Markáns véleményt fogalmazott meg a Ferrari nemrégiben kinevezett csapatfőnöke. Frederic Vasseur szerint keményebb reakciókra van szükség akkor, ha egy csapat megszegi a költséglimitre vonatkozó előírásokat. A részletek itt.

Miután kiderült, hogy az Andretti komoly partnert talált a Cadillac márkájával, ma arra is fény derült, hogy a Panthera nevű ázsiai alakulat is nagyon komolyan gondolja az F1-es szerepvállalását. A sportággal már évek óta szimpatizáló csapatnak állítólag előzetes megállapodása is van egy motorgyártóval.

Két figyelemfelkeltő nyilatkozat is napvilágot látott ma, melyeket George Russell adott. A fiatal brit arról beszélt, hogy a Mercedes jövőre könnyen bajnokesélyes lehet, de azt is elárulta, hogyan küzd meg a mentális nehézségekkel.

Dicsérő szavakkal illette korábbi csapatát Pierre Gasly. A francia idén már az Alpine istállóját erősíti, ám véleménye szerint az AlphaTauri minden eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy a középmezőny elejére kerüljön. Minden további itt.

Aki még szintén dicséretet kapott, az Guanyu Zhou. A kínai versenyzőről korábbi csapatfőnöke és jelenlegi csapattársa is elismerően beszélt. Aki kíváncsi, mit is mondott Valtteri Bottas és Frederic Vasseur, annak ide kell kattintania.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: