DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 31. péntek
F1

Ricciardo élvezi, hogy nem keresték meg

Értékeli azt Daniel Ricciardo, hogy némi pihenőre mehet, miután nem jutott neki hely a rajtrácson 2023-ra. Az ausztrál elárulta, bizonyos szempontból örül annak, hogy a topcsapatok nem érdeklődtek iránta.

Miután a McLaren a szerződése lejárta előtt megköszönte a munkáját, Daniel Ricciardo nehéz helyzetbe került az előző esztendőben, végül úgy alakult, hogy az idei évet csak a Red Bull harmadik versenyzőjeként töltheti, igaz néhány futamon a tartalékos szerepét is megkapja majd az energiaitalosoktól.

Ricciardo 2018 végén hagyta el az osztrák istállót, most pedig azok után tért vissza hozzájuk, hogy ülés nélkül maradt. Azóta kiderült, hogy a Haas alakulata érdeklődött volna a szolgálatai iránt, ugyanakkor ő inkább egy versenyképesebb autóban szeretett volna indulni. Miután ez nem jött össze számára, így most némi pihenő következik az életében, ám ezt egyáltalában nem bánja.

„Korábban még a Ferrarival is kapcsolatba hoztak, de igazából csak Günther keresett meg. Minél több nap telt el, főleg a tripla hétvégék után, egyre inkább világossá vált, hogy ez az egész már nem arról szól, milyen telefonhívást fogok kapni, hanem arról, hogy beismerjem, nem akarok versenyezni a következő szezonban” – mondta el Ricciardo a Beyond the Grid podcastben.„Bizonyos értelemben még örülök is annak, hogy egy topcsapat sem keresett meg engem, mert ilyen esetben az ember azt érzi, hogy mindenképpen alá kell írnia, de azt hiszem, mélyen legbelül egyszerűen csak egy kis távolságra vágytam” – folytatta.

Egy másik utat választott

Ricciardo úgy gondolja, nem feltétlen kell görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy az F1-ben maradjon, mivel a szünet akár még jót is tehet számára.

„Nevezhetnénk ezt némi kiégésnek, de nem félek az ilyesmit beismerni vagy kimondani. Ez egy olyan dolog, amiről mindenkinek lesz véleménye, ugyanakkor csak én tudom azt, hogy mit érzek, vagy mit akarok. Nem akarom azt mondani, hogy én vagyok az egyetlen versenyző, aki így érez, de nem vagyok olyan sportoló, aki gyakorlat teszi a mestert elvet követi. Minél tovább csinálok valamit, annál inkább elveszek benne, ilyenkor pedig kell egy kis pihenő, hogy annak erejével erősebben térhessek vissza” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: