DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Főnöki rangsor, kritika az FIA-nak – keddi hírek

A csapatvezetők szerint is Verstappen volt a legjobb, nagyobb beleszólást akar a Ferrari vezére, Ricciardo továbbra is a legjobban kereső F1-esek között.

Olasz sajtóértesülések szerint  a Ferrari új csapatfőnöke, Frederic Vasseur nem élvez majd akkora szabadságot, mint elődje, Mattia Binotto, a vezérigazgató, Benedetto Vigna ugyanis szorosabb ellenőrzést akar gyakorolni az istálló felett – minderről bővebben itt írtunk.

A csapatfőnökök összeállították a legjobb tíz versenyző 2022-es rangsorát: természetesen náluk is Max Verstappen végzett az élen, de hogy mi volt mögötte a sorrend, azt itt mutatjuk.

f1-verstappen-leclerc-russell-monza-podium



A Formula.hu szerkesztősége eközben az év F1-es legnagyobb baleseteit vette sorra – a listánk itt böngészhető át videókkal együtt!

Annak ellenére, hogy jövőre nem is lesz a mezőny tagja, mégis Daniel Ricciardo fog az egyik legjobban keresni – részletek ITT.

Pat Symonds elismerte: előzetesen nem számoltak a pattogás jelenségével, amelyet aztán az FIA pedig túlreagált a bakui kellemetlenségeket követően – itt olvasható az F1 technikai igazgatónak értékelése.

Adrian Newey elárulta: a hibrid korszak elején a Renault versenyképtelensége és főleg fejlődni nem akarása kis híján a Ferrarihoz üldözte őt a Red Bullhoz – részletek itt.

f1-vettel-hamilton-2017

Sebastian Vettel eközben arról rántotta le a leplet, hogy pár éve egyeztetett Niki Laudával arról, hogy a Mercedeshez igazoljon Lewis Hamilton mellé – hogy ez miért nem valósult meg, arról itt beszélt a német.

Volt főnöke szerint kevesen veszik észre, mennyire gyorsan tud egy új autóhoz alkalmazkodni Lando Norris: https://formula.hu/f1/2022/12/27/ez-norris-nagy-erossege-volt-fonoke-szerint

A Piastri-fiaskó ellenére is elkötelezett a versenyzői akadémiája mellett az Alpine – erről itt írtunk.

Az utolsó női F1-es pilóta autóját vezethette a hölgyversenyző: https://formula.hu/parc-ferme/34418

Végezetül arról is hírt adtunk, hogy egy korhatáros oldal szponzorál egy amerikai csapatot – itt mutatjuk a részleteket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: