DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Megszavazták az idei legjobb pilótákat az F1-es csapatfőnökök

Szokás szerint felkérték a csapatvezetőket, hogy pontozzák a szerintük a szezonban legjobb teljesítményt nyújtó pilótákat – nagy meglepetés nincs.

A Formula-1 hivatalos honlapja idén is felkérte az F1-es csapatfőnöket, hogy rangsorolják a szerintük az adott évben legjobban teljesítő pilótákat. A szavazásban mind a tíz istálló idei vezetője – azaz Christian Horner (Red Bull), Mattia Binotto (Ferrari), Toto Wolff (Mercedes), Otmar Szafnauer (Alpine), Andreas Seidl (McLaren), Frederic Vasseur (Alfa Romeo), Mike Krack (Aston Martin), Günther Steiner (Haas), Franz Tost (AlphaTauri) és Jost Capito (Williams) – részt vett, az egyes listákat pedig a jelenlegi F1-es pontrendszer szerint összesítették, azaz az első helyezett 25 pontot kapott, a második 18-at, és így tovább.

f1-verstappen-leclerc-russell-podium-redbull



Aligha meglepő, hogy a csapatfőnökök rangsorában is Max Verstappen végzett az élen: a rekordot jelentő 15 futamgyőzelemmel címet védő holland az elérhető 250 pontból 207-et zsebelt be. Mögötte az egyéni vb-tabellához hasonlóan Charles Leclerc lett a második, míg a csapatfőnökök George Russellt látták a harmadik legjobbnak.

Lewis Hamilton a győzelemmentes idénye ellenére is negyedik lett, megelőzve a másik Red Bullban ülő Sergio Perezt, a középmezőny legjobbjaként végző Lando Norrist, valamint a ferraris Carlos Sainzt. Rajtuk kívül Fernando Alonso, Valtteri Bottas, valamint a visszavonuló Sebastian Vettel fért még be az első tízbe.

Érdekesség, hogy a dobogós helyezéseket illetően a csapatfőnökök véleménye egybevág a Formula.hu szerkesztőségének álláspontjával – a mi versenyzői toplistánk IDE KATTINTVA olvasható.

A csapatfőnökök pilótarangsora 2022-ben:

1. Max Verstappen 207
2. Charles Leclerc 144
3. George Russell 127
4. Lewis Hamilton 100
5. Sergio Perez 91
6. Lando Norris 81
7. Carlos Sainz 68
8. Fernando Alonso 67
9. Valtteri Bottas 29
10. Sebastian Vettel 24
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: