DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Az egyik legjobban kereső F1-es marad Ricciardo

Tartalékpilótaként pályafutása eddigi legjobb fizetését vághatja zsebre Daniel Ricciardo, akinek a Red Bull mellett a McLaren is utal 2023-ban.

Daniel Ricciardo a Red Bull harmadik versenyzője lesz a következő szezonban: ez a szerepkör szimulátoros teendőket, promóciós feladatokat, valamint néhány nagydíjon, melyeken személyesen ott lesz, tartalékpilóta pozíciót jelent. Cserébe a versenyző a Sportune.fr lap szerint 2,1 millió dolláros fizetést kap régi-új istállójától.

Az ausztrálnak azonban a McLaren is fizetni fog a 2023-as év folyamán. A csapat felbontotta Ricciardo szerződését annak harmadik, utolsó éve előtt, ezt azonban nem teheti meg ingyen. Ráadásul a harmadik szezonra fizetéselemelést is ígértek Riccardónak, akinek emiatt 22,2 millió dollárt fog kifizetni volt csapata a forrás szerint.

 



Ricciardo így F1-es versenyzés nélkül 24,2 millió dollárt – ez több mint 9 milliárd forint – keres meg 2023-ban, ami pályafutása legjobb éves fizetése: idén és 2021-ben egyaránt 15 millió dollárt keresett a sajtó információi szerint. A jövő évi bérrel együtt Ricciardo összesített F1-es keresete át fogja lépni a 120 millió dolláros határt, ami 45 milliárd forinttal egyenértékű.

Csak ketten fognak jobban keresni Ricciardónál 2023-ban

A Sports Payouts oldalon szereplő 2023-as fizetési lista szerint csupán ketten lesznek a Formula-1-es mezőnyben, akik jobban keresnek Daniel Ricciardónál – ráadásul a friss kétszeres világbajnok csupán egy kicsivel. Az élen Lewis Hamilton áll 40 millió dolláros fizetésével, a második Max Verstappen bére pedig 25 millió dollár a becsléseken alapuló lista szerint. Fernando Alonso 22 millió dollárt kap az Aston Martintól, azaz alapfizetése már alacsonyabb, mint Ricciardo keresete. A spanyol után ráadásul nagyobb szakadék következik, George Russell és Valtteri Bottas 12 millió dollárt kap csapatától a forrás alapján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: