Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 24. kedd

Fizetések

Pilótafizetések: Hamilton kevesebbet kap, Alonso Vettel előtt a listán

Évről évre nagy érdeklődés övezi a külföldi szaksajtó által összeállított F1-es fizetési listákat. A gazdasági helyzet miatt 2021-re a legtöbb toppilóta fizetése csökkent, de a középmezőnyben vannak, akik több mint kétszer annyit keresnek, mint egy éve.

részletek

Hamilton toronymagasan a fizetési lista élén

Egyes források szerint a hétszeres F1-es világbajnok dupláját keresi a rangsorban második helyen álló Max Verstappennek, míg a mezőny végén az Alpha Tauri japán újoncát láthatjuk.

részletek

Ecclestone: Vége az F1-es sztárfizetéseknek

Az F1 korábbi nagyfőnöke szerint idén lezárul egy korszak, a globális krízis következményeképp a toppilóták mostantól kénytelenek lesznek jelentősen megvágott fizetést elfogadni.

részletek

Így néz ki 2020-ban az F1-es mezőny fizetési listája

Ketten kiemelkednek a mezőnyből, de rajtuk kívül is csak két további olyan versenyző van, aki kétszámjegyű eurómilliót tesz zsebre. Óriási különbségek vannak még a lista egy-egy pozíciója között is, nem hogy a két vége között.

részletek

Hamarosan még inkább az egekbe szökhetnek a pilótafizetések

A száguldó cirkusz élversenyzői már így is horribilis pénzt vihetnek haza, többek szerint viszont a 2021-es szabályváltozások után még ennél is jobban megugorhat a legjobbak fizetése az F1-ben.

részletek

Hamilton több mint ötször annyit keres, mint Bottas

Hatalmas különbségek vannak az F1-es mezőnyben a csapatoktól kapott fizetéseket tekintve, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel a többszörösét keresi annak, amit aktuális csapattársa kap.

részletek

Mennyit keresnek a versenyzők 2018-ban?

A Ferrari osztogatja a legbőkezűbben a fizetést pilótáinak, derül ki egy friss rangsorból. Mivel a felhasznált információk nem hivatalosak, a listát fenntartással érdemes kezelni.

részletek

Schumacher még mindig a legjobb ötben

A Forbes Magazin idén is elkészítette a valaha volt legjobban fizetett sportolók listáját. Michael Schumacher az előkelő ötödik helyen áll, de az első huszonötben csak elvétve találunk autóversenyzőt.

részletek

Mennyit keres egy F1-es és egy focista?

Megdöbbentő arányokról beszélhetünk - ki gondolná például, hogy több magyar labdarúgó is többet keres, mint némely F1-es pilóta?

részletek

Túlfizetik a pilótákat a „könnyű” F1-ben?

Ha a Formula-1-es autók vezetése már nem jelent akkora kihívást, mint egy évtizede, és súlyos balesetek is ritkábban történnek, akkor kevesebbet kellene fizetni a versenyzőknek is - érvel Helmut Marko.

részletek

Vettel keres legjobban a mezőnyben

Újra összegyűjtötték az F1-es pilóták fizetéseinek ranglistáját. Vettel, Hamilton és Alonso hármasa kiemelkedik a többiek közül, közöttük azonban szoros a helyzet.

részletek

A rögbicsapat számára az F1 a negatív példa

Nem túl hízelgő a Formula-1 számára, hogy egy a technikai sportoktól távol álló szakág képviselői is őket hozzák fel rossz példaként, amikor a költségek kordában tartása kerül szóba.

részletek