DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ferrari: Jobban beleszólnak felülről Vasseur dolgaiba?

Olasz hírek szerint az új csapatfőnök nem élvez majd akkora szabadságot, mint elődje, Mattia Binotto. Benedetto Vigna szorosabb ellenőrzést akar gyakorolni az istálló felett.

Az olasz Benedetto Vigna 2021 júliusa óta a Ferrari N.V. vezérigazgatója – ő töltötte be a széket, amely Louis Camilleri lemondásával üresedett meg. Az új vezető eddig kevésbé volt aktív a versenycsapat életében, de a 2022-es év második felében már több nyilvánosságot kapott, a Mattia Binotto távozása és Frederic Vasseur január 9-i munkába állása közti időszakban pedig ideiglenesen ő látja el a csapatfőnöki teendőket.

Az olasz Motorsport.com szerint pedig a jövőben is beleszólna a Scuderia működésébe. A lap arról ír, a vállalt felsővezetése a korábban jellemzőnél szorosabban szemmel tartja Vasseur működését, Vigna pedig kifejezetten aktív szerepet fog betölteni a francia mellett. A csapatfőnökök a korábbiakban – köztük Binotto is – jellemzően nagy befolyást kaptak, a felsővezetés, a vezérigazgató és John Elkann elnök jellemzően csekély mértékben szóltak bele az istállót illető döntésekbe.

Pozitív hírek a motorrészlegről



A forrás arról is beszámol, hogy a 675 kódszámra hallgató projekt, a 2023-as Ferrari fejlesztése eddig zökkenőmentesen zajlik, a szimulációk szerint a modell előrelépés az idei autóhoz képest.

Kifejezetten jól áll az Enrico Gualtieri vezette motorrészleg, ahol még lazítottak is az eddigi tempón, mivel a jövő évi erőforrás már most elérte a megbízhatóságra és terhelésre vonatkozó célszámokat. Ezek a hírek a költségsapka szempontjából is kedvezőek, hiszen azt jelentik, hogy a Ferrarinak kevesebb kiadást kell a fejlesztésekre csoportosítania.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: