DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Csapatfőnök-keringő, Verstappen egymilliós licensze – kedd hírei

A vezetők voltak a mai nap főszereplői: Vasseur-t a Ferrari, Seidlt az Alfa Romeo, Stellát a McLaren nevezte ki első emberének.

A keringőt még hétfő délután nyitotta meg a Williams, amely bejelentette, elválnak az útjai a vezérigazgató-csapatfőnök Jost Capitóval, valamint a technikai igazgató Francois-Xavier Demaisonnal. Kedden délelőtt aztán felpörögtek az események: az Alfa Romeo közölte, hogy Frederic Vasseur távozik tőlük, fél óra múlva a Ferrari azt, hogy a francia lesz új csapatfőnökük 2023-tól. Meglepetést okozva Andreas Seidl elhagyta a McLaren kötelékét, és a Sauberhez igazolt, ahol vezérigazgató lett – a csapatfőnök azonban nem ő lesz, erre a posztra ő választja majd ki a megfelelő embert a leendő Audinál. Wokingban házon belülről pótolták Seidlt, mégpedig Andrea Stellával. Annyi minden történt csapatvezető fronton, hogy a híreket inkább összefoglaltuk egy külön cikkben, amely itt érhető el.



Vasseur az ezredforduló óta a Ferrari hatodik csapatfőnöke lesz: ennek apropóján összegyűjtöttük, mit csinálnak most elődjei. A lista itt található meg. Ugyancsak foglalkoztunk azzal a kérdéssel: Miért pont Vasseur?

Zak Brown szerint egyébként is az volt a terv, hogy Andreas Seidl távozása után Andrea Stella veszi át a csapatfőnöki posztot, de nem 2022 végéről volt szó. A csapat online sajtótájékoztatóján részt vett a Formula.hu: ez hangzott el az eseményen.

Az istállók negyven százaléka fut majd új vezető irányítása alatt 2023-ban. Mi és miért történik most? Új csapatfőnök is érkezhet az F1 színpadára? A válaszok itt találhatók meg.

Stella és Brown sajtótájékoztatót is tartott kedden

Bár úgy tűnhet, valójában nem csupán a csapatfőnökökről szólt a keddi nap. Az egyik érdekesség a versenyzők 2023-as szuperlicenszeinek ára volt. Mivel az alapdíj mellett pontoként 2100 eurót kell fizetnie a versenyzőknek, az vb-egységek tekintetében rekordot döntő Max Verstappennek minden idők legdrágább szuperlicenszét kell kiváltania – teljes lista a mezőny 20 tagjával itt található.

Egy teljes napot tesztelt a Mercedes szimulátorában Lewis Hamilton öccse. Nicolas Hamilton egy álma vált valóra bátyja közbenjárásának köszönhetően. A hétszeres világbajnok is beszélt testvére nagy napjáról – ezt mondta el.

Más szériákból is érkeztek hírek a nap során: 2024-ben Katarban versenyez a WEC, a DS Penske pedig új tartalékpilótát igazolt a Formula-E-be Oliver Turvey személyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: