DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Fred Vasseur váltja Mattia Binottót a Ferrari élén

Röviddel az Alfa Romeótól való távozása után érkezett a Ferrari bejelentése is: Fred Vasseur váltja Mattia Binottót a Scuderia F1-es csapatának élén.

Ma délelőtt jelentette be az Alfa Romeo és a Sauber, hogy Fred Vasseur hat év után távozik a csapatvezetői és a Sauber vezérigazgatói posztjáról. Minden információ afelé irányult, hogy a Ferrari is hamarosan hivatalossá teszi a váltást, ami fél órával az első közlemény után meg is történt: Fred Vasseur váltja Mattia Binottót a Scuderia F1-es csapatvezetői posztján.

f1-vasseur-ferrari-2023



Vasseur a bejelentés kapcsán elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára ez a munka, hiszen egy olyan embernek mindig a Ferrari a csúcs, akinek az egész élete a motorsportról szól. Nagyon várja már, hogy a tehetséges és szenvedélyes maranellói csapattal dolgozzon az istálló legendás múltjának és hagyományainak megfelelően.

A Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna szerint Vasseur eddigi pályafutását az jellemezte, hogy nagyon felkészült technikailag, képzett mérnök, és folyamatosan ki tudja hozni a legtöbbet az aktuális pilótáiból és csapataiból. Szerinte Vasseur megközelítése és vezetői képessége kell most a Ferrarinak, amely újult erővel vág neki a kihívásoknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: