DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hivatalos: Fred Vasseur távozik az Alfa Romeótól

Bejelentették, amit már sejteni lehetett: Fred Vasseur 2023-ban már nem lesz az Alfa Romeo F1-es csapatfőnöke és a Sauber Motorsport vezérigazgatója.

Hat szezon után távozik Hinwilből Frederic Vasseur – jelentette be ma hivatalosan is az Alfa Romeo F1-es csapata. A francia szakembert 2017-ben nevezték ki erre a pozícióba a Saubernél, majd az idő közben Alfa Romeo névre keresztelt csapatot irányította egészen a mostani szezon végéig – az F1-es csapatfőnökség mellett pedig a Sauber Motorsport vezérigazgatójaként is dolgozott.

Az istálló közleményében Vasseur elmondta, hogy nagyon büszke ezekre az évekre, az itt végzet munkára, nagyon sokat tanult csapatfőnökként és vezérigazgatóként, ráadásul remek emberekkel dolgozhatott együtt, akikkel barátokká is váltak az itt töltött idő alatt. Mindig is a csapat szurkolója marad és azt várja, hogy nagyon erősek lesznek majd a folytatásban.

Finn Rausing tulajdonos kiemelte, hogy Vasseur segítette újjáépíteni az érkezésekor padlón lévő csapatot és céget, vezetésével folyamatosan javultak az eredmények, és most sokkal jobb helyzetben vannak, mint amikor átvette az istálló irányítását. Ennél többet nem is kérhettek volna tőle, így köszönettel tartoznak neki, és minden jót kívánnak a pályafutása folytatásához.

 

Vasseur a Ferrarihoz megy, de már jön is az utódja

A közlemény arra nem tért ki, hogy miért válnak el az útjaik vagy hogy ki kezdeményezte a váltást, de a Formula.hu információi szerint a válasz egyértelmű: Vasseur hamarosan a Ferrari F1-es csapatfőnöke lesz, ennek bejelentése pedig nem várat már sokat magára.

Ami pedig Vasseur utódját illeti az Alfa Romeo–Sauber vonalon: lapunk úgy tudja, hogy órákon belül bejelentik a jelenlegi McLaren-vezér Andreas Seidl érkezését a helyére.



f1-vasseur-alfaromeo-sauber

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: