DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hétfő: Capito távozik, a Honda visszatérne, Ocon csalódott

Váratlan bejelentés a Williams részéről, Esteban Ocon csalódott volt a csapattársa miatt, Verstappen a riválisok miatt aggódik, a Ferrari pedig már nyáron új csapatfőnököt kereshetett. Hétfői hírek.

A nap legnagyobb híre, hogy két kulcspozícióban lévő ember is távozik a Williams alakulatától. Hétfőn késő délután ugyanis hivatalosan bejelentették, Jost Capito elhagyja őket, akárcsak a technikai igazgató, Francois-Xavier Demaison. A részleteket itt olvashatják.

Szintén fontos információ derült ki a Hondáról, mivel a japánok elismerték, hogy 2026-tól feltett szándékuk az F1-be való visszatérés: újra regisztrált motorgyártóvá váltak az elmúlt hónapban. Minden további itt.

Jó helyzetben van jelenleg a sportág Carlos Sainz szerint. A Ferrari spanyol pilótája úgy véli, beváltak az új szabályok, a következő években pedig még izgalmasabb futamokra készülhetünk, hiszen az egyes istállók is közelebb kerülhetnek egymáshoz.



A hétfői nap egyik legérdekesebb nyilatkozata Esteban Ocon nevéhez fűződik. Az Alpine francia F1-es pilótája arról beszélt, hogy mi az a dolog, amit megtanulhatott Fernando Alonsótól, aki miatt elég csalódott volt. Ide kattintva olvashatják el, miért.

A Red Bull háza tájáról is jöttek infók. A csapatot meghökkentette, hogy 6,24 millió dollárba kerül a 2023-as részvételük, Max Verstappen szerint jövőre biztosan nem rendelkeznek majd akkora fölénnyel, mint idén, Stefano Domenicali pedig szintén hasonlóan vélekedett róluk.

Újabb sikert könyvelhetett el hazájában Rubens Barrichello. Az egykori F1-es pilóta  csak a tabella harmadik helyezettjeként érkezett a Stock Car Brazil szezonzáró hétvégéjére, Sao Paulóba, ahol két versenyt tartottak. A szerencse azonban neki kedvezett, így másodszor lett a sorozat bajnoka.

 

Bejelentésre készül Nyikita Mazepin, aki nemrégiben egy orosz lapnak nyilatkozva árulta el, hogy jövőre visszatérne a versenyzéshez, erről azonban leghamarabb januárban tud majd részleteket mondani. A korábbi Formula-1-es versenyzőről itt olvashatnak többet.

Könnyen elképzelhető, hogy a Ferrari már a Magyar Nagydíj környékén megkereste az Alfa Romeo csapatfőnökét. Olasz sajtóértesülések alapján Frederic Vasseur és a maranellóiak a nyár végén írhattak alá egy előszerződést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: