DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Nagyon csalódott voltam Fernando miatt” – Ocon szerint Alonso is tanulhatott tőle

Az Alpine francia F1-es pilótája arról beszélt, hogy mi az a dolog, amit megtanulhatott Fernando Alonsótól, de szerinte fordítva is volt ilyen dolog.

Két évet tölthetett el Fernando Alonso csapattársaként Esteban Ocon, a francia pilóta pedig arról beszélt a RacingNews365.comnak adott interjújában, hogy mit tanulhatott meg a kétszeres világbajnoktól. 

„Nem vagyok az ő szintjén a tapasztalat terén, de minden új csapattárstól lehet tanulni, mert mindenki másképp dolgozik. Érdekes volt látni, hogy mit csinál egy világbajnok” – mondta a lapnak Ocon, majd példával is érzékeltette, hogy miről van szó.

f1-ocon-alonso-alpine



„Alapvetően nagyon tisztában van mindig mindennel. Nagyon tudja, hogy kivel versenyzik és hol van a futamon egy két- vagy egy háromkiállásos verseny esetén is. Mindig két bokszkiállással előrébb tart. Nekem idén Bahrein volt az első háromkiállásos futamom, és még a kétkiállásosoknál is kevés a tapasztalatom. Ez például egy olyan dolog volt, amire nagyon odafigyeltem, hogy hogyan kell megérteni a két- és háromkiállásos versenyeket” – magyarázta a francia.

 

Szerinte Alonso is tanulhatott tőle, de csalódott a spanyolban

Ocon szerint mivel idén is ő végzett előrébb a pontversenyben, nem gondolja, hogy csak egyirányú volt a tanulási folyamat.

„Remélem, hogy ő is tanult tőlem, mert ha csak én tanultam volna tőle, az azt jelentené, hogy nagyon simán kikaptam tőle, ami nem igaz. Jó volt valaki olyannal dolgozni, aki ilyen magasra teszi a lécet. Szerintem jól dolgoztunk együtt, és ez a lényeg. Nagyon tisztelem Fernandót, de nagyon csalódott voltam amiatt, amit Brazíliában mondott” – utalt az interlagosi esetre Ocon.

A két Alpine ott már nem először került kisebb összetűzésbe, Brazíliában pedig ütközés lett a vége, és Alonso nem rejtette véka alá a véleményét: szerinte már vele is többször előfordult hasonló, majdnem a falba tette őt Ocon korábban máshol, de ugyanezt megtette Sergio Perezzel és Max Verstappennel is.

A spanyol nem sokkal korábban arról is beszélt, hogy érdekes, hogy mindig csak az ő autója áll meg, Oconé pedig nem, a francia már akkor is csapattársa nyilatkozata miatt védekezett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: