DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz elégedett az idei szabályváltozásokkal

Jó helyzetben van jelenleg a sportág a Ferrari spanyol pilótája szerint, aki úgy véli, beváltak az új szabályok, a következő években pedig még izgalmasabb futamokra készülhetünk.

A 2022-es versenygépek nem sokban hasonlítottak az elmúlt években látható F1-es autókra, köszönhetően az új aerodinamikai reguláknak, melyek valamelyest a korábban ismert erőviszonyokat is felborították.

A pilóták többsége úgy gondolja, közelebbről tudják követni a másikat, így jobb esélyeik vannak az előzések tekintetében, ami izgalmas versenyeket vetíthet előre a jövőben is Carlos Sainz szerint.



„Szerintem a Formula-1 jól csinálta. Általánosságban véve azt hiszem, ezek az autók lehetővé tették, hogy közelebb legyünk egymáshoz, így olyan helyeken, vagy olyan pályákon is könnyebbé vált az előzés, ahol ez korábban nehezebb volt” – idézte Sainz szavait az F1 hivatalos weboldala.

A maranellóiak versenyzője úgy látja, helyes irányba tartanak, ha pedig ezen az úton maradnak, akkor még szorosabbá válhatnak a futamok.

„Szerintem a mezőny szórása még mindig viszonylag nagy, de amint ezek a szabályok stabilizálódnak, szerintem mindannyian közeledni fogunk egymáshoz, ezért a bajnokság az évek és a versenyek múlásával egyre érdekesebb lesz. Szerintem ez volt a helyes irány” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: