DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen szerint jövőre közelebb kerülhetnek a riválisok

Nem számít akkora fölényre az F1-ben Max Verstappen, mint idén, mivel véleménye szerint a csapatok zöme már tudja, milyen irányban induljon el a folytatásban. A holland a Red Bull büntetésére is kitért, ami további problémákat okozhat számukra.

Ugyan a szezon elején megbízhatósági gondok hátráltatták őket, a Ferrari pedig jelentős előnybe került, végül a Red Bull az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet is megszerezte. Ebben nagy szerepet játszott, hogy a szezon második felére Max Verstappen fantasztikus formába lendült és az egy idényben megszerzett futamgyőzelmek rekordját is sikerült megdöntenie.

Az idei teljesítményük és fölényük ellenére a holland nem hinné, hogy jövőre is ilyen könnyű dolguk lenne, a RacingNews365-nek adott interjúban pedig részletesen kifejtette, miért is gondolja így.

„A többiek nem hülyék. Minden bizonnyal ezekkel a szabályokkal, amelyek egy kicsit szigorúbbak, mint a korábbi szabályrendszer volt, mindenki közelebb kerülhet majd egymáshoz. Most már minden csapatnak van elképzelése arról, hogy melyik úton kell elindulnia, szóval kisebb különbségekre számítok a következő évben, de ez igazából csak jót tesz. Persze remélem, hogy még mindig előrébb vagyunk, de ez egyáltalán nem lesz olyan egyértelmű, mint idén” – mondta Verstappen.

A büntetés csak jobban motiválja őket



Miután a Red Bull átlépte a költségplafont, így tíz százalékkal kevesebb időt tölthetnek a szélcsatornában és ugyanez a helyzet a számítógépes szimulációkkal. A kétszeres világbajnok szerint ez komoly érvágás, de valójában ez jobban ösztönözte a csapatnál dolgozókat.

„A korábbinál sokkal óvatosabbaknak kell lennünk például a szabadedzéseken, mert már nem könnyű azt mondani, hogy rendben, majd kapunk egy új padlólemezt. Valószínűleg mindenki motiváltabb emiatt. Személy szerint én úgy gondolom, hogy ez egy súlyos büntetés azért, amit tettünk, de nem tehetünk semmit ellene. Megtörtént, és majd jövőre meglátjuk, milyen hatással volt ránk valójában” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: