DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda

Capito

Jost Capito saját elhatározásból hagyta el a Williamst

A Williams F1-es alakulatának leköszönő csapatfőnöke tiszta vizet öntött a pohárba a távozásával kapcsolatban: állítja, ő maga adta át a stafétát.

részletek

Logan Sargeant: Valódi tehetség vagy újabb pénzes gyerek?

Képességei miatt választotta a Williams 22 éves újoncát, vagy elődjéhez, Latifihez hasonlóan szponzori háttere volt a döntő, esetleg amerikai nemzetisége segítette az F1-be?

részletek

Ralf Schumacher: A Williams befektetői elégedetlenek, Bottasnak mennie kell

A német az F1-es csapatfőnök-keringőre reagálva elárulta, szerinte a Williams tulajdonosai elégedetlenek, Valtteri Bottasnak pedig nincs helye Hinwilben.

részletek

Hétfő: Capito távozik, a Honda visszatérne, Ocon csalódott

Váratlan bejelentés a Williams részéről, Esteban Ocon csalódott volt a csapattársa miatt, Verstappen a riválisok miatt aggódik, a Ferrari pedig már nyáron új csapatfőnököt kereshetett. Hétfői hírek.

részletek

Jost Capito távozik a Williams F1-es csapatától

Két esztendőt követően lemondott a csapatfőnöki és vezérigazgatói posztról Jost Capito, akivel együtt a technikai igazgató is így tett. A szakember döntését a Williams hivatalos közleményében tudatták mindenkivel.

részletek

Capito: Jövőre még nem leszünk versenyképesek

Reálisan látja csapata helyzetét Jost Capito, aki tisztában van azzal, hogy a következő évben még nem lesznek igazán jók az F1-ben. A csapatfőnök szerint ezért is volt fontos Sargeant szerződtetése.

részletek

Már a szezon közepén döntött a Williams Sargeantről

Miközben Logan Sargeant fiatalos lendületet hoz majd a csapathoz, a Williams főnöke szerint sokat kell tanulnia az első évében. 2015 óta ő lesz az első amerikai pilóta a Formula-1-ben.

részletek

Büszke a csapatra, de elégedetlen a Williams csapatfőnöke

Bár elég rosszul kezdték az évet, később fokozatosan fejlődött a Williams, mely néhány alkalommal pontokat is szerzett. Jost Capito emiatt büszke az istállóra, ugyanakkor jobb eredményekre vágyik.

részletek

Hivatalos: Sargeant a Williams új pilótája

Miután megőrizte az F1-es szuperlicenszt érő helyét a Formula-2-es tabellán, már csak formalitás volt, de hétfő délután meg is erősítették, hogy Logan Sargeant lesz Alexander Albon társa 2023-ban.

részletek

Capito: Nem Logan nemzetisége volt a kulcs

A Williams csapatfőnöke tagadta, hogy kizárólag az állampolgársága miatt esett volna a csapat választása Logan Sargeantre. A német szerint az ifjú amerikai készen áll a Formula-1-re.

részletek

Capito: Schumacher is opció számunkra

A Williams csapatvezetője egyértelműen a lehetséges versenyzőik közé sorolta a második F1-es szezonját futó németet, aki szerinte még képes lehet a fejlődésre – sietni azonban nem fognak a döntéssel.

részletek

Továbbra sem született döntés a Williamsnél

A grove-iak csapatfőnöke, Jost Capito megmagyarázta Latifi távozásának okait, valamint elismerte, hogy egyelőre nem döntöttek a kanadai utódjáról, De Vries azonban egyértelműen szerepel a listán.

részletek