DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Sargeant a Williams új pilótája

Miután megőrizte az F1-es szuperlicenszt érő helyét a Formula-2-es tabellán, már csak formalitás volt, de hétfő délután meg is erősítették, hogy Logan Sargeant lesz Alexander Albon társa 2023-ban.

Jost Capito, a Williams csapatvezetője már az USA Nagydíj hétvégéjén elárulta, hogy amennyiben Logan Sargeant megszerzi a szuperlicenszhez szükséges pontokat a Formula-2-es évad végén, ő lesz 2023-ban a második versenyzőjük Alexander Albon mellett a távozó Nicholas Latifi helyén. Ez azonban csak a hétvégén dőlt el, hiszen Abu Dhabiban került sor az F2-es idényzáróra is, és igen szoros állásból várhatták a pilóták a finálét.

Sargeant végül a negyedik helyen fejezte be újoncévét az F1 előszobájának számító szériában, ez pedig bőven elegendő volt számára a szuperlicenszpontok szempontjából. Nem is váratott sokáig magára a hivatalos megerősítés: hétfő délután közleményben jelentette be a Williams a neveldéjükben szereplő amerikai leigazolását.

sargeant-williams-f1-dppi



„Óriási megtiszteltetés és egy valóra vált álom, hogy megkapom ezt a lehetőséget, hogy a Williams Racingnél versenyezhetek a Formula-1-ben” – mondta el a bejelentés kapcsán Sargeant. „Hatalmas köszönet mindenkinek a Williamsnél és a Dorilton Motor Sportsnál a támogatásért, amit a csatlakozásom első napjától, a 2021-es USA Nagydíjtól kezdődően kaptam. Az, hogy a Williams versenyzői akadémiájának része lehettem az elmúlt évben, fontos platformot jelentett számomra a fejlődéshez és ahhoz, hogy felkészülhessek erre a következő fejezetre. Készen állok és izgatottan várom, hogy részese legyek ennek a kalandnak, ahogy a csapat előretörne a mezőnyben.”

„Örömmel jelentjük be hivatalosan is Logan Sargeantet a jövő évi versenyzőnkként, miután megszerezte a szuperlicenszet az Abu Dhabiban rendezett utolsó F2-es fordulón” – fogalmazott Capito. „Logan teszi teljessé az izgalmas 2023-as felállásunkat Alex mellett. Amióta csatlakozott a versenyzői akadémiánkhoz 2021 végén, Logan teljes mértékben be tudott illeszkedni a grove-i csapatunkba a szimulátorban, valamint nemrég a pályán is a szabadedzések során. Erős újoncszezont futott a Formula-2-ben, és izgatottan várjuk, hogy láthassuk, ahogy fellép a Formula-1-be. Azért vagyunk itt, hogy támogassuk ezen az úton.”

Sven Smeets, az istálló sportigazgató mindezt azzal egészítette ki, hogy büszke pillanat a csapat számára, hogy az akadémiájuk egyik neveltje mutatkozhat be náluk az F1-ben, egyúttal elmondása szerint ez a többi fiatal reménységük számára is motiváló erővel bírhat.

Sargeant bejelentésével teljessé vált a 2023-as F1-es mezőny, amelyben összesen három újoncot láthatunk majd: az amerikai mellett jövőre debütál a McLarennél Oscar Piastri, az AlphaTaurinál pedig Nyck de Vries (igaz, utóbbi Monzában már rajthoz állt egyszer beugróként).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: