DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 27. hétfő

Capito

Capito hálás a McLarennél eltöltött időért

A Williams csapatfőnöke pár hónapot töltött csupán a brit alakulat élén, azonban kifejezetten hasznosnak találta ezt az időszakot. Úgy véli, hogy a jelenben végzett munkájában is jobb emiatt.

részletek

Latifit a tavalyi szezonzárós ütközése csinálta ki - állítja csapatfőnöke

Nicholas Latifi versenyzői ülése látványosan inog, sokkal rosszabbul teljesít, mint tavaly. A Williams csapatfőnöke szerint ennek az is az oka, mert tavaly Abu Dhabiban részben a bajnoki címről döntött.

részletek

Sajtó: De Vries az AlphaTaurinál, licencre vár a Williams

Miközben a Monzában velük sikeresen beugró Nyck de Vriest már több másik csapattal is szóba hozták, a grove-i alakulat az F2-ben vitézkedő amerikai neveltjüket ültetné be Nicholas Latifi helyére – de még kérdés, meglesznek-e a szuperlicenchez szükséges pontjai.

részletek

Latifinek végképp betette a kaput De Vries kiváló teljesítménye?

A szezon egyik legpocsékabb produkcióját Nicholas Latifi mutatja be, Alexander Albon után a semmiből beugró Nyck De Vries is alaposan elpáholta. Már a csapatfőnök is egyértelműen üzent a kanadainak.

részletek

Új esélyes jelentkezett be a Williams ülésére

Eddig Oscar Piastrit emlegették az istálló lehetséges 2023-as versenyzőjeként, Jost Capito csapatfőnök azonban újabb nevet dobott be: az F2-ben jó formában levő akadémista, Logan Sargeant az illető.

részletek

Capito a Renault-motorról: Ez egy spekuláció

Egyes pletykák szerint a Williams a Renault motorjait használhatja majd 2026-tól, ám a brit istálló csapatfőnöke szerint korai lenne még erről beszélni. Jost Capito szerint ez nem téma házon belül.

részletek

Az időmérőt érzi gyenge pontjának a Williams

Jost Capito csapatfőnök szerint Alexander Albon felzárkózásai megmutatják, hogy versenytempó terén van potenciál az autójukban, de fontos lenne, hogy jobb helyekre kvalifikálják magukat.

részletek

Nem ingott meg a Williams bizalma Latifiben

Nagyot zuhant tavaly Abu Dhabi óta a kanadai megítélése, de Jost Capito kitart versenyzője mellett: a csapat támogatja, hogy helyreálljon a tavalyi szezonzárót követő fenyegetések és balesetek miatt megtépázott önbizalma.

részletek

Piros zászlóra vártak a Williamsnél

Jost Capito csapatfőnök elismerte: a szerencsében bíztak a hosszú kemény gumis etappal – de végül Alexander Albon remek tempója révén enélkül is meglett a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

részletek

Infláció és költséglimit miatt aggódnak a csapatok

A szállítmányozás költsége már most másfélszeresére nőtt, a csapatoknak pedig alkalmazottaik megélhetésére is gondolniuk kell – miközben 140 millió dolláros költséglimitet kell betartaniuk. Christian Horner és Jost Capito beszélt az infláció jelentette kihívásról.

részletek

„A nagy csapatok még mindig előnyben vannak”

Elégedetlen az istállók közötti egyenlőtlenségekkel a Williams csapatvezetője. Jost Capito szerint a költségplafon ellenére továbbra is nagy különbség van a csapatok között.

részletek

Capito: 24 autó elég jól hangzik

Továbbra sem dőlt még el, mi lesz az Andretti Autosport sorsa az F1-ben. A csapatok zöme bizonyos feltételekkel örülne egy új alakulatnak, főként a Williams csapatfőnöke.

részletek