DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az időmérőt érzi gyenge pontjának a Williams

Jost Capito csapatfőnök szerint Alexander Albon felzárkózásai megmutatják, hogy versenytempó terén van potenciál az autójukban, de fontos lenne, hogy jobb helyekre kvalifikálják magukat.

Alexander Albon révén a Williams idén már kétszer is pontot szerzett a Formula-1-ben: mindkét alkalommal a mezőny hátsó traktusaiból zárkózott fel remek taktikával a brit-thai pilóta. Az időmérők ellenben rendre nem sülnek el jól a grove-i alakulat számára: legutóbb a Miami Nagydíjon például a gumihőmérsékleteket mérték el, így az abroncsokat nem tudták megfelelően felkészíteni a gyorskörökre.

albon-williams-miami



Pedig Jost Capito csapatvezető szerint ha megoldják az időmérős gondjaikat, akkor látszik, hogy az autóban sokkal több rejlik: „Nehéz úgy pontokat szerezni, ha a 18-19. helyre kvalifikálod magad. Ilyenkor némi szerencsére is szükséged van, hogy történjen valami előtted” – magyarázta Capito, akit a Motorsport.com idéz. „Ugyanakkor az autó versenytempója és versenyteljesítménye így is jó.”

„Alex ismét kiemelkedő futamot teljesített Miamiban, fantasztikus versenyző és ezt képes is megmutatni. És megmutatja az autóban rejlő potenciált is, hogy képesek vagyunk a középmezőny sebességére versenytempóban, egyszerűen csak meg kell oldanunk az időmérős gondokat, hogy jobb eredményt érhessünk el. Egy olyan versenyen, mint Miami, tudod, hogy bármi megtörténhet, és csak ki kell maradnod a kalamajkából. Szerintem eléggé nehéz a pilóták számára, ha nem nyomhatják túl keményen, de nyugodtnak is kell maradniuk és ott lenned, amikor számít. Alex pedig briliáns ebben.”

Capito emellett a csapat kitartásával és hozzáállásával is elégedett az első öt futam után: „Mindenki rendkívül csalódott volt az időmérő után, mert ha az edzéseken végig a top 10-ben vagy, aztán tíz hellyel hátrébb kvalifikálsz, az mindig csalódáskeltő. De fontos, hogy a csapat továbbra is motivált maradjon és küzdjön, hiszen addig nincs vége, amíg nincs vége. És szerintem pontosan ezt mutatja meg a csapat, hogy soha nem adja fel, és ez visz minket előre.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: