DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Capito: 24 autó elég jól hangzik

Továbbra sem dőlt még el, mi lesz az Andretti Autosport sorsa az F1-ben. A csapatok zöme bizonyos feltételekkel örülne egy új alakulatnak, főként a Williams csapatfőnöke.

Továbbra is komolyan gondolják azt Andretti család tagjai, hogy saját csapatot alapítanának a Formula-1-ben. Korábban Mario Andretti jelentette be, hogy fia beadta a jelentkezését a Nemzetközi Automobil Szövetségnél, amit később Michael Andretti is megerősített.

A helyzet azonban nem annyira egyszerű, a jelenlegi istállók ugyanis feltételekhez kötnék azt, hogy egy új vetélytárs érkezzen meg a mezőnybe, annak ellenére, hogy az Andretti több sikeres alakulatot is üzemeltet a motorsport berkein belül. Nem mindegyik csapatfőnök kezeli azonban ekkora fenntartásokkal ezt az ügyet, Jost Capito például kifejezetten örülne az amerikaiak érkezésének.



„Michaellel együtt dolgoztam az Egyesült Államokban a Volkswagennél. Öt évig vezették a Volkswagen ralikrossz csapatát, szóval elég szorosan dolgoztam vele. Tisztelem őket, jó emberei vannak, és kiváló kiegészítője lenne a Formula-1-nek, ebben teljesen biztos vagyok” – idézte Capito szavait a FormulaNerds.

A csapatfőnök szerint jó lenne, ha tovább bővülne a mezőny és akár 24 autó lehetne a rajtrácson. Erre utoljára 2012-ben volt példa.

„A múlt bebizonyította, hogy 24 egy jó szám, és az F1 is elbírja, szóval úgy gondolom, ez rendben lenne” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: