DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Capito hálás a McLarennél eltöltött időért

A Williams csapatfőnöke pár hónapot töltött csupán a brit alakulat élén, azonban kifejezetten hasznosnak találta ezt az időszakot. Úgy véli, hogy a jelenben végzett munkájában is jobb emiatt.

Jost Capito a 2016-os Olasz Nagydíjtól fogva volt a McLaren vezérigazgatója, azonban csupán négy hónapig töltötte be a pozíciót. A német szakembert Ron Dennis vette fel abba a munkakörbe, amit most Zak Brown tölt be, majd Dennis távozását követően neki is mennie kellett az istállótól. 4 évvel később tért vissza a Williams vezérigazgatójaként, majd később csapatfőnökeként.

„Nem mondanám, hogy nem működött a McLarennél” – kezdte Capito az akkori szituációról a High Performance Podcast adásában. „Elég hosszú egyeztetéseket folytattunk Ronnal, hogy megismerjem őt, közelebb kerültünk egymáshoz, és azt hiszem, hogy sokat tanultam tőle. Nagyon tiszteltem őt, amióta csak tudtam, hogy ő vezeti a McLarent, ami nagyon hosszú idő. Az eredményei abszolút fantasztikusak voltak” – méltatta Dennist a német.



„Azt mondta, hogy engem választott a csapat irányítására, ami hatalmas megtiszteltetés volt számomra és hosszú megbeszéléseket folytattunk. Nem akarnám kihagyni azt a pár hónapot, amíg együtt dolgoztunk. Nem hiszem, hogy enélkül most ugyanolyan jól végezném a munkám” – mondta Capito, aki a legtöbbet a fegyelemről tanulta Dennistől, de magát nem gondolja ugyanolyan szigorúnak.

„Nagyon lenyűgözött Ron, ahogyan felépítette a vállalatot, ahogyan vezette a vállalatot, a fegyelem, ahogy közeledett az emberekhez és ahogyan motiválni tudtuk az embereket. Ez rendkívül lenyűgöző volt” – zárta a Williams vezetője, akinek komoly feladata van jelenlegi csapatánál, hiszen meg kell találnia másik versenyzőjét a 2023-as szezonra. Az esetleges kiválasztottról szó esett a Formula Podcast legutóbbi adásában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: