DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Latifit a tavalyi szezonzárós ütközése csinálta ki - állítja csapatfőnöke

Nicholas Latifi versenyzői ülése látványosan inog, sokkal rosszabbul teljesít, mint tavaly. A Williams csapatfőnöke szerint ennek az is az oka, mert tavaly Abu Dhabiban részben a bajnoki címről döntött.

Jost Capito úgy véli, annyira sok negatív visszajelzést kapott a tavalyi szezonzárón, Abu Dhabiban történt balesete miatt, többek között a közösségi médiában, hogy ez befolyásolta ennyire rossz irányba a vezetését az idei évben. Latifi miatt jött ugyanis a biztonsági autó, Max Verstappen pedig ki tudta használni a Mercedes és Lewis Hamilton stratégiai hibáját és a friss gumikkal az utolsó körben megszerezte a világbajnoki címet.

Latifi jóval a szezonzáró után is folyamatosan kapta a halálos fenyegetéseket, pedig ütközése természetesen nem volt szándékos. Ez odáig fajult, hogy a kanadai végül teljesen le is állította jelenlétét a közösségi médiában. „Nekünk kellett önbizalmat öntenünk Nicholasba. Mondtuk neki, hogy ő maga semmi különösebb hibát nem vétett, nem rajta múlott, mindenki csak azért kapta fel ennyire a dolgot, mert éppen a szezonzárón ütközött a falnak” – mondta el véleményét Jost Capito a High Performance podcastjében.

A halálos fenyegetések és zaklatások nyomták rá a bélyegüket Latifi vezetésére?


„Akkor nyilván nem találkoztunk minden nap, de azért tudtuk, mi történik vele, tudtuk, hogy megszüntette a közösségi médiás profilját, de nem abajgattuk őt túlságosan, mert úgy gondoltuk, ezzel csak rontottunk volna a helyzeten.”

„Ez olyasvalami, amit az embernek saját magának kell feldolgoznia. Tudta, hogy számíthat a teljes mértékű támogatásunkra és folyton erősítettük benne, hogy semmit nem csinált rosszul, egyszerű baleset volt. Nyilván nem örültünk, hogy összetörte az autót, de az ütközések benne vannak a versenyzésben.”

„Biztos vagyok abban, hogy túl nagy hatással voltak rá a történtek, ez befolyásolja negatív irányban a vezetését. Mindenképpen bizonyítani akarja, hogy versenyképes, de ha belegondolok, ilyen események az én vezetésemet is befolyásolnák. Megértjük, hogy gondban van, igyekszünk továbbra is teljes támogatásunkról biztosítani és reméljük, visszatér a jobb formája” – tette hozzá a Williams csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: