DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„A nagy csapatok még mindig előnyben vannak”

Elégedetlen az istállók közötti egyenlőtlenségekkel a Williams csapatvezetője. Jost Capito szerint a költségplafon ellenére továbbra is nagy különbség van a csapatok között.

A mezőny kiegyenlítése az egyik legfontosabb célja az F1-ben bevezetett költségplafonnak. Bár mindez változásokat hoz, ahogyan az új aerodinamikai szabályok is felboríthatják az eddig ismert erőviszonyokat, nem mindenki ennyire optimista a jövőt illetően.

Jost Capito úgy gondolja, a napokban zajló Bahreini teszten már megmutatkozik a csapatok igazi arca, ugyanakkor csak reménykedni tud abban, hogy a mezőny tagjai közelebb kerülhetnek egymáshoz.



„Bahreinben meglátjuk majd a sorrendet. Most mindenki a nulláról indul, de örülünk, hogy a költségplafon érvényben van. Tudom, hogy ennek a szabálynak a második évébe léptünk, de szerintem a nagy csapatok még mindig előnyben vannak a kicsikkel szemben, és a költségplafon egyensúlya majd az évek során fog kialakulni. Ettől függetlenül nagyszerű látni, hogy az összes autó ennyire különböző, és mégis ilyen közel tudnak maradni egymáshoz” – idézte Capito szavait a PlanetF1.

A szakember szerint a sport a hatékonyságról szól, és arról, hogy ki tudja a legjobb munkát végezni az autójával ennek érdekében.

„Most minden a hatékonyságról szól. Van egy költségplafonunk, amiből a maximumot kell kihozni. Ez azt jelenti, hogy a lehető legjobb fejlesztéseket kell tudnod végrehajtani az év során, és a jövő évi autók esetében is. Ezt kell szem előtt tartani, hogy minden pénzt, amit nem költhetsz el máshol, a fejlesztésbe tudod tenni. Szerintem ez a legfontosabb, mivel az F1 így igazi hatékonysági versennyé válik” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: