DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Capito a Renault-motorról: Ez egy spekuláció

Egyes pletykák szerint a Williams a Renault motorjait használhatja majd 2026-tól, ám a brit istálló csapatfőnöke szerint korai lenne még erről beszélni. Jost Capito szerint ez nem téma házon belül.

Egykoron gyümölcsöző kapcsolat volt a Williams és a Renault házassága, ami 1989 és 1997 között négy egyéni, és öt konstruktőri bajnoki címet eredményezett, mielőtt a grove-i alakulat a BMW-re váltott volna. Később egy rövid időszakon belül, 2012-ben és 2013-ban is a francia gyártó erőforrásait használták, és Pastor Maldonado futamgyőzelme révén ez sem mondható teljesen sikertelennek.

A Williams 2014 óta már a Mercedes motorjait használja, ami eleinte az élmezőnybe emelte őket, az utóbbi néhány évben viszont erősen visszaestek. Nemrégiben egy olyan pletyka látott napvilágot, amely szerint hamarosan ismét a Renault lehet a beszállítójuk, a 2026-ban érkező új motorszabályok kezdetével.

Erről természetesen a csapatfőnököt, Jost Capitót is faggatták a sajtó munkatársai, ám a szakember elég szűkszavú volt a témával kapcsolatban, amit igyekezett minél hamarabb rövidre zárni.



„Jelenleg ez csak egy spekuláció. 2025 végéig van szerződésünk a Mercedesszel, 2026-ban pedig új szabályok érkeznek. Addig még sok víz fog lefolyni a Rajnán” – idézte Capito szavait a PlanetF1.

A franciák jelenleg az Alpine márkáját helyezték előtérbe, jelenleg viszont ők az egyetlenek gyártóként, akik nem rendelkeznek partnercsapattal, ám az istálló vezetői kijelentették, készen állnak arra, hogy a jövőben ismét együttműködjenek egy másik alakulattal.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: