DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Továbbra sem született döntés a Williamsnél

A grove-iak csapatfőnöke, Jost Capito megmagyarázta Latifi távozásának okait, valamint elismerte, hogy egyelőre nem döntöttek a kanadai utódjáról, De Vries azonban egyértelműen szerepel a listán.

A Williams a Szingapúri Nagydíjat megelőzően jelentette be, hogy három év után távozik a csapattól Nicholas Latifi, aki az idei szezonban eddig nem tudott pontot szerezni, miközben csapattársa, Alex Albon már háromszor is a top 10-ben tudott végezni, Monzában pedig a beugróként szereplő Nyck de Vries is elcsípett két pontot. Latifi Szingapúrban kifejtette, hogy teljesítményét tekintve nem érte őt váratlanul az elbocsátás, amit főnöke, Jost Capito is megindokolt szombaton.



„Nagyszerű időszakot töltöttünk együtt az elmúlt három évben, de a szezon előtt megegyeztünk bizonyos célokban, amiket sajnos nem sikerült elérnie. Sem ő, sem pedig a csapat nem volt boldog emiatt, szóval úgy döntöttünk, hogy mindkét fél számára eljött az ideje a változtatásnak” – mondta a német szakember a Formula.hu jelenlétében. „Ahogy Monzában is elmondtam, szerintem Nicky teljesítményét jelentősen befolyásolták az Abu Dhabiban és azt követően történtek” – utalt Capito az emlékezetes világbajnoki fináléra, ahol Latifi balesete miatt lépett pályára a biztonsági autó, aminek köszönhetően Max Verstappen az utolsó körben megelőzhette Lewis Hamiltont. A kanadait rengeteg támadás és fenyegetés érte a közösségi médiában emiatt, aminek következtében még testőrt is kénytelen volt felfogadni maga mellé.

Ami a kanadai utódlását illeti, Capito szerint nincs okuk a sietségre: „Rengeteg idő áll rendelkezésünkre a döntés meghozatalára. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, és a megfelelő időpontban bejelentést teszünk. Régóta ismerem már Nycket, ezért tisztában vagyok vele, hogy mire képes. Sokat vártam tőle, és nem is okozott csalódást. Leginkább az lepett meg, ahogyan a megtankolt autóval szerepelt, hiszen korábban soha nem vezetett teletankolt F1-es autót” – zárta gondolatait a Williams csapatfőnöke. Sajtóhírek szerint a holland már aláírt az AlphaTaurihoz, így könnyen lehet, hogy a Williams új versenyzője a Jack Doohan–Logan Sargeant párosból kerül majd ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: