DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Latifi szerint nem Monzán múlott a karrierje

A Williamstől távozó kanadai visszautasította azokat a feltételezéseket, melyek szerint a Nyck de Vriestől elszenvedett monzai vereség miatt kell elhagynia a patinás grove-i alakulatot.

A Williams a múlt héten jelentette be hivatalosan is, amit már régóta sejteni lehetett: Nicholas Latifi három évet követően az idény végén távozik az istállótól. A kanadai versenyző az egyetlen olyan teljes állású pilóta az idei mezőnyben, akinek még nem sikerült pontot szereznie, legutóbb Monzában pedig demoralizáló vereséget szenvedett az Alex Albon helyére beugró De Vriestől is. Míg az újonc holland a pontszerző helyeken csatázott, addig Latifi előkelő rajtpozíciója ellenére ismét a mezőny végén szenvedett. Sokak szerint a monzai verseny volt az utolsó csepp a pohárban a Williams számára, a kanadai azonban cáfolta ezeket a feltételezéseket a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtónapján.



„Hogy őszinte legyek, szerintem nem volt jelentősége” – utalt Latifi az olasz hétvégére. „Teljesen mindegy, hogy ki ült a másik autóban, mert részemről nem érkezett a várt eredmény. Nem egy versenyen múlott a dolog, véleményem szerint az sem változtatott volna a helyzeten, ha pontot szerzek Monzában. A egész éves teljesítményem számít, nem egy-két pont. Nyilvánvalóan Monza sem segített, de több verseny alapján született meg a döntés” – nyilatkozta a Formula.hu munkatársának jelenlétében a kanadai.

„Meglehetősen egyszerű a dolog. Ez egy eredményorientált sport, nekem pedig különböző okok miatt nem sikerült jól teljesítenem. A csapatnak meg kellett hoznia a számukra legmegfelelőbb döntést, és ők más irányba szeretnének elindulni. Megértem a helyzetet, nyilvánvalóan a teljesítményem bizonyos okok miatt nem úgy alakult, ahogyan vártam, de elfogadom a döntést, és igyekszem továbblépni karrierem következő szakaszába” – zárta Latifi. A grove-i istálló egyelőre nem ismertette Albon jövő évi csapattársát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: