DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos: Elválnak Latifi és a Williams útjai

A grove-i istálló hivatalos közleményben jelentette be, hogy a 2022-es szezon lesz az utolsó, melyben Nicholas Latifi a csapatnál versenyez. Az utódjáról egyelőre nincs döntés.

Miután ezen év végén lejár Nicholas Latifi és a Williams szerződése, a felek azt a döntést hozták, hogy nem hosszabbítanak. Latifi 2020-ban mutatkozott be a csapat színeiben a száguldó cirkuszban, eddigi 55 versenye alatt pedig 7 pontot szerzett, az elsőket a 2021-es Magyar Nagydíjon. Az már korábban eldőlt, hogy Alexander Albon több évre szóló szerződést kapott az istállótól, azonban Latifi utódját egyelőre nem nevezte meg a Williams.

A kanadai pilóta köszönetet mondott a csapatnak a közös három évükért: "Szeretném mindenkinek megköszönni ezt a lehetőséget a Williamsnél, mind a gyári dolgozóknak, mind a pályán velem lévőknek. Az eredeti bemutatkozásom kissé elcsúszott a Covid miatti szünet következtében, de Ausztriában végre elkezdhettük ezt a közös kalandot, s bár nem értünk el olyan eredményeket, amilyeneket szerettünk volna, akkor is egy fantasztikus utazás volt."



"Az első pontjaimat Magyarországon szereztem meg, azt a pillanatot sohasem fogom elfelejteni, most pedig felkészülök a karrierem következő fejezetére, de magammal viszem ezeket a csodás emlékeket, amelyeket a Williams elhivatott csapatától kaptam. A szezon végéig mindent bele fogunk adni!"

Jost Capito, az istálló vezérigazgatója is megköszönte Latifi eddigi munkáját: "Az egész csapat nevében mondhatom, hogy hatalmas köszönettel tartozunk Nicholasnak az itt töltött három esztendőben mutatott kemény munkájáért. Nagyszerű csapatjátékos, s bár a közös utunk itt véget ér, de biztos vagyok benne, hogy mindent bele fog adni az utolsó versenyein a csapattal. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben a pilótafülkén belül és kívül egyaránt!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: