DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Már a szezon közepén döntött a Williams Sargeantről

Miközben Logan Sargeant fiatalos lendületet hoz majd a csapathoz, a Williams főnöke szerint sokat kell tanulnia az első évében. 2015 óta ő lesz az első amerikai pilóta a Formula-1-ben.

Már az USA Nagydíj hétvégéjén megerősítette Jost Capito, hogy Logan Sargeant váltja Nicholas Latifit, amennyiben az F2-es pilóta a hátralévő versenyeken megszerzi a szükséges szuperlicensz-pontokat a száguldó cirkuszban történő induláshoz.

Ezt a feladatot teljesítette is az amerikai versenyző, aki a negyedik helyen zárta a Formula-2-es bajnokságot, majd a szezonzárót követő napon hivatalossá is tette a Williams istállója a december 31-én 22. születésnapját ünneplő Sargeant érkezését.



Évközben láttuk, milyen fejlődésen megy keresztül, így már a szezon közepén eldöntöttük, hogy ha megszerzi a szuperlicenszhez szükséges pontokat, akkor övé lesz az ülés. Logan fiatalos lendületet fog hozni a csapat számára, ami azzal jár együtt, hogy sokat kell majd tanulnia” – mondta Capito még Abu Dhabiban, ahol a Formula.hu is képviseltette magát.

Ugyanakkor mindenkit óva int attól, hogy túl nagy elvárásai legyenek a következő szezon egyetlen újoncával szemben: „Az F1 világa bonyolult, így körültekintőnek kell lennünk a céljaink megfogalmazását illetően, így időt kell neki biztosítanunk a fejlődéséhez. El fog követni hibákat, de biztos vagyok benne, hogy nagyon gyors lesz.”

„Albontól sokat tanulhat majd, a szezon előrehaladtával pedig abban reménykedünk majd, hogy mindketten versenyképesek lesznek. Az időmérőkön már talán hamarabb is elkaphatja olykor Alexet, de a versenyen időre lesz szüksége. Mindenesetre szeretnénk, ha év végére közel lenne egymáshoz a két versenyzőnk.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: