DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sargeant késznek érzi magát az F1-re

Logan Sargeant nem gondolja, hogy túl hamar jött volna Formula-1-es kinevezése, valamint nemzetisége sem jelentett extra segítséget neki a 2023-as Williams-ülés megszerzésében.

A szezon utolsó főfutamán elért ötödik helyezésével eldőlt, hogy Logan Sargeant a bajnoki összetett negyedik helyén végzett a 2022-es Formula-2-es idényben, így elegendő szuperlicenszpontot szerzett ahhoz, hogy a Williams F1-es csapata leigazolhassa a jövő évre Alexander Albon csapattársának. A 21 éves pilóta szerint készen áll a királykategóriában rá váró megmérettetésre.

„Úgy érzem, hogy jó három-négy hónapja ezért dolgoztam, mert tudtam, hogy akadni fog egy lehetőség. Egyszerűen a legjobbamat nyújtottam, hogy az F2-ben az élmezőnyben maradhassak. Nem érzem, hogy túl gyors lenne az ugrás az F1-be, pont jókor jött, és őszintén szólva alig várom, hogy elkezdhessük a munkát.”

A Formula-1-nek nem titkolt vágya a sport népszerűsítése az Egyesült Államokban, Sargeant viszont nem hiszi, hogy amerikai származása nagy szerepet játszott volna szerződtetésében.

„Szerintem ez csak egy szerencsés egybeesés. Nagyon keményen dolgoztam az elmúlt években, fiatalon Európába költöztem azért, hogy megvalósítsam az álmomat, és érzésem szerint nagyon jó karriert futottam be a juniorkategóriákban. Örülök, hogy végre lezárhatom ezen szakaszát az életemnek, és tovább léphetek a következőbe” – nyilatkozta a fiatal amerikai, akinek elmondása szerint az a célja, hogy büszkévé tegye hazáját.



„Végtére is úgy érzem, hogy pont ugyanolyan keményen dolgoztam, mint bárki más, hogy elérjem ezt a pontot. Jól fel kell készülnöm, hogy jövőre a lehető legjobb versenyző tudjak lenni. Remélhetőleg büszkévé tudom tenni a hazámat, de őszintén szólva nem érzem, hogy ez extra terhet rakna rám. Már most magasak az elvárásaim saját magammal szemben.”

A 2023-as szezonnal kapcsolatban Sargeant elmondta, van még hol javítania, és a 2020-as Formula-3-as riválisával, Oscar Piastrival való kapcsolatáról is beszélt.

„Nagyon optimista vagyok, és jónak érzem az egykörös teljesítményemet, ami eddig is az erősségemnek számított. Ahol még fejlődni tudok, az a fizikai állóképességem, hogy képes legyek egy egész futamot nehézségek nélkül teljesíteni. Emellett a versenytempómon és a gumikezelésemen szeretnék javítani, szerintem ezek jelentik majd a legnagyobb problémát nekem.”

„2020-ban nagyon szoros volt a csatánk a bajnokságért (Oscar Piastrival), de sosem voltak köztünk súrlódások. A gokartos korszakunk óta barátok vagyunk, nagyon örülök neki, és remélem, hogy mindketten sikeresek leszünk a Formula-1-ben” – mondta a Williams 2023-as versenyzője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: