DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hivatalos: Andreas Seidl a McLarentől a Sauberhez igazol

Tovább dől az F1-es csapatfőnöki dominó: Andreas Seidl elhagyja a McLarent az Alfa Romeo és a Sauber, illetve később az Audi vezető pozíciójáért.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, Fred Vasseur elhagyja az Alfa Romeo F1-es csapatfőnöki, valamint a Sauber vezérigazgatói pozícióját – a Ferrari csapatfőnöki székében váltja a hónap végével távozó Mattia Binottót. Az Alfa-támogatással működő Sauber vezetésére viszont váratlan név érkezik: Andreas Seidl a McLaren csapatvezetői posztját cseréli erre (akit Andrea Stella vált majd Wokingban). 

A Sauber bejelentése szerint Seidl a Sauber vezérigazgatója lesz 2023 januárjától. 

Az indok természetesen elsősorban az Audi: a németek 2026-tól gyári csapattá teszik a Saubert, és feltett szándékuk topistállóvá fejleszteni, ennek levezénylését ajánlották fel a németnek, aki korábban sikeresen dolgozott már a Volkswagennek, a Porsche LMP1-es csapatával három Le Mans-t is nyert.

Ami viszont lényeges: nem Seidl lesz a csapatfőnök, hanem ő fogja majd kinevezni azt, aki ellátja ezt a feladatot. 

 

Pedig Seidl is mehetett volna a Ferrarihoz

A történet érdekessége az, hogy a Formula.hu információi szerint Seidlnek eredetileg a Ferrari is felajánlotta a csapatfőnöki posztot, ő is mehetett volna Mattia Binotto helyére. A német azonban nemet mondott az ajánlatra, így jutott el a Scuderia Vasseurhöz, és a pikantériát az adja, hogy ezért igazol végül a Sauberhez (illetve majd az Audihoz) Seidl, akit a jelek szerint ez a projekt jobban csábított, mint a Ferrari.



f1-seidl-mclaren-sauber-audi-alfaromeo

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: