DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

McLaren: Andrea Stella váltja Andreas Seidlt

Folytatódik az F1-es csapatfőnökök őrült keringője: a McLaren bejelentette Andreas Seidl távozását, egyúttal azt is, hogy ki fogja átvenni a csapat irányítását 2023-tól.

Andrea Stella veszi át a McLaren csapatfőnöki pozícióját, miután Andreas Seidl távozik Wokingből - jelentette be a McLaren F1-es istállója kedd délelőtt.

Ahogy arról a Formula.hu már beszámolt, a Sauberhez/Audihoz távozó Seidl helyett olyan embert szeretett volna kinevezni Zak Brown, aki ismeri a közeget és belülről érkezik.

A közlemény nem részletezi, hogy mi a váltás oka, Seidl megköszönte az utóbbi éveket Brownnak, kiemelte a közös munka legfényesebb pontjaként a tavalyi monzai futamgyőzelmet, és hozzátette: köszöni a részvényeseknek is, hogy megértik az ő személyes döntését, amely szerint más kihívás vár rá, más projektbe kezd.

Maga Brown bejelentette, hogy Stella veszi át a csapatfőnöki feladatokat és ő irányítja majd az F1-es technikai, valamint operatív részlegeket. Mint mondta, Stella egy nagyon tapasztalt, nagyon nagyra tartott szakember az F1-ben és a McLarennél is, az ő előléptetése pedig azt mutatja, hogy milyen mély a McLaren stábja.

Köszönetet mondott Seidlnek, kihangsúlyozva, hogy ő állította irányba a csapatot, a McLaren a korábbi zuhanórepülés után ismét jól működik, és azt is megköszönte neki, hogy nyíltan beszélt a döntéséről, így volt idejük reagálni.

Stella pedig kitüntetésnek érzi, hogy ő lehet a McLaren csapatfőnöke, köszöni a bizalmat és nagyon várja már a közös munkát a versenyzőkkel, bár hozzátette, hogy reálisan látja az előttük lévő feladatmennyiséget, ami ahhoz szükséges, hogy visszatérjenek a rajtrács elejére.



f1-stella-mclaren

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: