DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Csütörtöki hírek: Binotto az Audihoz is mehet, Palou a McLarennél, jöhet az Aktív aerodinamika

2026-tól érkezhet az aktív aerodinamika, Mattia Binotto akár az Audinál kiköthet, Alex Palou pedig szerződést kapott a wokingiaktól. Mutatjuk a csütörtöki nap legfontosabb híreit.

A nap egyik legérdekesebb témáját a Formula-1 vezetőségéből hamarosan távozó Ross Brawn nyilatkozata adta, aki arról beszélt, hogy a 2026-ban érkező új szabályok által akár olyan aktív aerodinamikával láthatják el az autókat, amivel a versenyben vezetőt is visszafoghatják. A felettébb érdekes felvetésről itt írtunk.

Továbbra is kérdéses, ki érkezhet a Ferrarihoz Mattia Binotto helyére, de legalább ugyanennyire érdekes, hol köthet ki a távozó olasz szakember. A hírek szerint az Audinál kamatoztathatná tudását a következő években, miután a háttérben már nagy erőkkel dolgoznak az F1-es projekten.

Jutott néhány bejelentés is a csütörtöki napra, hiszen a McLaren megerősítette, Alex Palou az F1-es csapatuk tartalékja lesz majd, mivel a tesztprogram során meggyőzte az illetékeseket arról, hogy érdemes szerződést adni neki. Ennek részleteiről itt olvashatnak, de az Andretti Autosport is ma erősítette meg, hogy a W Series háromszoros bajnoka, Jamie Chadwick az IndyCar utánpótlásában, az Indy NXT sorozatban taposhatja majd a gázt. A hölgyversenyző nagyon boldog volt a lehetőség miatt.



Ma az is kiderült, milyen lesz a 2023-as Dakar Rali végleges útvonala. Ezt egy hónappal a verseny előtt adták ki, ebből pedig kiderült, hogy legközelebb is csak Szaúd-Arábián belül zajlanak majd az események.  

Nem volt jó szezonja idén a Mercedesnek, de a német márkánál nem csüggednek emiatt. Toto Wolff szerint mindent megtesznek a fejlődés érdekében, ezért a csapatfőnök szerint vizsgálják, mitől estek vissza a korábbi domináns alakulatok az F1-ben. A szakember nyilatkozatát itt találják.

Van azonban olyan is, aki nem szeretne változtatni bizonyos dolgokon. Erről Charles Leclerc beszélt, aki elárulta, igyekszik mindig őszinte lenni a kollégáival, ezt a jó szokását pedig a jövőben sem szeretné elhagyni. A részletek itt.

Van, aki a saját szezonjával is elégedett volt, de olyan is akadt, aki bevallotta nemrégiben, hogy az egész szezonban frusztrált volt. Az első állítás George Russellre vonatkozik, aki elárulta, karrierje legjobb évét tudhatja maga mögött 2022-ben, míg Nicholas Latifi úgy érzi, nem tudta megmutatni, mire is képes valójában.

Pozitív dolgokról beszélt még Kevin Magnussen, akinek bevallása szerint jót tett a tavalyi szünet, mivel jobb emberré vált. A dán pilóta szavait itt tekinthetik meg, de őszintén beszélt még a jövőről Jost Capito is. A Williams csapatvezetője szerint 2023-ban még elég gyengék lesznek, ezért jókor érkezik hozzájuk Logan Sargeant, aki a következő évben kezdi meg első évét a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: