DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussent megváltoztatta az F1 nélküli esztendő

Nem gondolja problémának Kevin Magnussen, hogy egy évig távol volt az F1-től. A dán pilóta úgy érzi ez az időszak segített neki abban, hogy egy új emberre váljon.

2020 végén Romain Grosjean és Kevin Magnussen munkáját is megköszönték a Haas istállójánál, utóbbi pilótát azonban visszahívták, amikor megüresedett egy hely a 2022-es idény kezdete előtt. Nyikita Mazepin távozása után Magnussenre bízták a csapat autóját, a versenyző pedig ezt nagyszerű teljesítménnyel hálálta meg.

A dán versenyző többször is értékes pontokat hozott el az amerikai alakulatnak, amellyel Brazíliában élete első pole-pozícióját is megszerezte. A sikeresnek mondható szezon után elégedetten értékelt, mivel véleménye szerint már egy másik emberre vált a pihenőidőszak alatt, ami a pályán mutatott produkciójára is hatással volt.



„Azt hiszem, attól függ, hogy ki vagy és hogyan töltöd az idődet, de az biztos, hogy a tavalyi év nekem nagyszerű volt. Megváltozott embernek éreztem magam, amikor visszatértem, mert szülő lettem, és korábban egyszerűen azt hittem, hogy vége a Formula-1-nek. Így már egészen más szemszögből láttam az életet azután az év után, szóval jelentős volt számomra. Nem tudom, hogy mindenki számára ugyanez lenne-e a helyzet, de számomra rendben volt” – mondta el Magnussen, aki úgy látja, hogy a Haas, a Renault és a McLaren csapatainál töltött korábbi időszakban túl nagy nyomás volt rajta.

„Ez a mentális része volt az, ami miatt annyi súlyt éreztem a vállamon a saját magammal szembeni elvárások miatt. Végre bekerülni a F1-be, megvalósítani az ambícióim egy nagy részét hatalmas felelősséggel járt számomra. A csapatok részéről valójában nem volt olyan nagy a nyomás, nagyon támogatók voltak, és a legtöbb csapat meg akart tartani, de a politikai harcok miatt nem volt esélyem a maradásra. Fejben biztosan nem segít, ha nyomás alá kerülsz, ráadásul az én esetemben az sem tett jót, hogy rögtön az első versenyemen dobogóra álltam Ausztráliában” – idézte a RacingNews365 a 30 éves pilótát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: