DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Latifi többet akart elérni az F1-ben

Csalódottan zárta le utolsó F1-es szezonját Nicholas Latifi, aki elárulta, folyamatosan frusztráltnak érezte magát az idén. A kanadai szerint az sem segített, hogy már szeptemberben eldőlt a sorsa.

Az már az ősszel világossá vált, hogy a Williams csak Alexander Albont tartja meg, Nicholas Latifinak viszont megköszönték a munkáját. A kanadai számára így nem sok opció maradt, végül az is eldőlt, hogy az idény végén távozik a sportágból.

Latifi a szezonzáró után őszintén beszélt érzéseiről, hiszen annak ellenére csalódott, hogy három évet lehúzott a Formula-1-ben, így sok pilótával ellentétben egy különleges helyzetben lehetett meglátása szerint. A grove-i alakulattól távozó versenyző úgy látja, ebben nagy szerepe van a folyamatos frusztrációnak is.



„Függetlenül attól, hogy tudtam maradok-e vagy sem, még mindig jól akartam teljesíteni. A lehető legjobban akartam befejezni minden egyes kvalifikációt, minden egyes futamot, amióta ez kiderült. Csak azért, mert tisztában voltam ezzel, még nem jelentette azt, hogy nem számít. Bizonyos értelemben nem volt vesztenivalóm, de ugyanolyan frusztráló és csalódást keltő volt ez az utolsó hat futam” – mondta el a Motorsportnak.

„Sok versenyző ölni tudna azért, hogy egy akár egyetlen futamot teljesíthessen, én viszont három szezont tölthettem az F1-ben. Ez kemény volt, de úgy távozom innen, hogy többet akartam elérni. Szerettem volna maradni, és megpróbáltam volna fejlődni a csapattal. Ez nem jött össze, amit már jó ideje tudok, szóval most itt az ideje, hogy a következő fejezetre koncentráljak” – tette hozzá Latifi, aki a hírek szerint az IndyCar sorozatában is kiköthet, de az sem elképzelhetetlen, hogy a sportautók felé veszi az irányt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: