DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bejelentette Alex Palou F1-es szerződését a McLaren

Az IndyCar-bajnok versenyző 2023-ban a wokingiak F1-es alakulatának tartalékja lesz majd, a tesztprogram során meggyőzte az illetékeseket arról, hogy érdemes szerződést adni neki.

A McLaren F1-es csapata hivatalosan bejelentette, hogy Alex Palou lesz az istálló egyik tartalékversenyzője 2023-ban. A 25 esztendős spanyol pilóta az IndyCar bajnoka, idén Barcelonában és Spielbergben is tesztelte a wokingiak 2021-es F1-es autóját, az USA Nagydíjon pedig az első szabadedzésen is lehetőséget kapott, mint újonc versenyző. 

Palou így jövőre is kaphat lehetőséget szabadedzésen, de ha bármi történik Lando Norrisszal vagy a csapatnál most debütáló újonc Oscar Piastrival, akkor akár a valós F1-es bemutatkozását is megejtheti a szezon során.

„Izgatott vagyok, hogy én lehetek a McLaren F1-es csapatának egyik tartalékja 2023-ban. Az MCL35M és az MCL36 kormánya mögött is ültem már és nagyszerű tapasztalat volt mindkettő, így alig várom, hogy bevonjanak a jövő évi autóba is. Folytatni szeretném a fejlődésemet versenyzőként és nagyra értékelem azt a bizalmat, amit ezzel a szerepkörrel belém helyezett a McLaren” – mondta Palou.

palou_2



Érdekesség, hog egy ideig úgy tűnt, Palou az IndyCarban is a McLaren versenyzője lesz, de aztán ebből visszatáncoltak a felek. Részletek itt!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: