Steward
Bognár Viktor
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 4. szombat

Aerodinamika

Ilyen apróságon múlt a Ferrari hirtelen javulása

Az év elején óriási fölényben nyerte sorra a futamokat a Mercedes, a Ferrari azonban a nyári szünet után feltámadt. A csapatfőnök most meg is osztotta, minek volt köszönhető a drasztikus javulás.

részletek

A Renault azonnali hatállyal menesztette aerodinamikai vezetőjét

Az istálló csapatfőnöke, Cyril Abiteboul mondta el, hogy a Renault menesztette az aerodinamikai részleg eddigi vezetőjét, helyére pedig a Williamstől érkezik egy szakember.

részletek

Villeneuve: A McLaren már most a Red Bull szintjén lenne Mercedes-motorral

A középmezőnyben a fejlesztési verseny győztese kétségkívül a McLaren, amely a tavalyi mélyrepülés után szárnyalni kezdett. A ’97-es világbajnok szerint Mercedesszel már az élmezőnyben lenne.

részletek

A Ferrari nem véletlenül fejlesztette ilyen intenzíven az idei autót is

A 2019-es év első fele totális bukással ért fel a Scuderia számára, miközben a Mercedes szárnyalt. A Ferrari néhány új fejlesztéssel nagyon magára talált, pedig ezek 2020-ra készültek volna.

részletek

A Ferrari már jóval kevesebbet veszít a kanyarokban

Zsinórban a negyedik pole-pozíció és esély a negyedik futamgyőzelemre is. Ez a Scuderia mérlege a nyári szünet óta. A csapatfőnök tudja, hogy az autó hatalmasat fejlődött aerodinamikailag.

részletek

Drasztikus, de elegáns autók 2021-től

Az F1 szabályalkotói szerint az eddig sem visszafogottra tervezett autók még agresszívabb kinézetet kaptak, ahogy egyre konkrétabbá válnak a 2021-re szánt aerodinamikai előírások.

részletek

Nem mindenkinek tetszenek a 2021-es tervek

Sokaknak elnyerte a tetszését az F1-es autók 2021-re tervezett formája, ám a Racing Point csapatvezetője szerint van ezeknek egy nagy hátránya: "alig" lesznek gyorsabbak az F2-es gépeknél.

részletek

Renault: Jobbak vagyunk, mint a McLaren

A 2019-es évad zömében a McLarenek sokkal előrébb jártak, mint az azonos motorral futó gyári Renault-k. A franciák főnöke azonban egyértelműen kijelentette, hogy jobbak, mint a rivális csapat.

részletek

Verstappen elmondta, mitől léptek ennyit előre

Bár egy dobogós helyezéssel kezdte a szezont, a Red Bull-Honda nem tartozott a közvetlen élmezőnybe. Ausztriában azonban olyan fejlesztést kapott az autó, hogy azóta láthatóan szárnyal.

részletek

A Ferrari ismét új fejlesztésekkel jelentkezik

Folytatja a folyamatos fejlesztést a vörös istálló, ezúttal az aerodinamikai újítások mellett más frissítésekkel igyekeznek elérni, hogy a Német Nagydíj időmérőjén fellépő problémákat kiküszöböljék.

részletek

Exferraris szakemberrel erősített fontos pozícióban az Alfa

Tovább zajlik a Sauberből Alfa Romeóvá átvedlett istálló átalakítása, illetve fejlesztése: a csapat most a Ferraritól szerzett egy szakembert az aerorészleg vezetőjének.

részletek

Hamilton: Az új szárnyak sem segítenek

A brit F1-es világbajnok szerint hiába fejlesztettek a csapatok új első szárnyakat a kiélezettebb küzdelmek érdekében, egymást követni pontosan ugyanolyan nehéz, mint tavaly.

részletek
Olvastad már?