Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 27. hétfő

Aerodinamika

A Ferrari autója átalakul Barcelonára

Jelentős fejlesztésekkel jelentkezik a Scuderia a Spanyol Nagydíj hétvégéjén, amitől komoly javulást, valamint sokkal jobb gumikezelést remélnek. Charles Leclerc is bízik a feltámadásban.

részletek

Verstappen már tudja, mi jön a Hondától

A Red Bull főtanácsadója nem aggódik amiatt, hogy Max Verstappen türelmetlen lenne, ugyanis pontosan tudja, milyen fejlesztési ütem várható a japán motorszállítótól, valamint aerodinamikailag is.

részletek

A Red Bull megoldotta egyik nagy problémáját

Az évad kezdetekor az energiaitalos istálló maga is elismerte, hogy leginkább aerodinamikailag sikerült félre az RB15. A csapatfőnök szerint ezen nagyjából túlléptek, de még van egy kis gond.

részletek

Nem sokat ért a Ferrari bődületes végsebessége

Újabb bizonyítékot adott a kínai pálya arra, hogy végsebesség tekintetében már szinte azonos szintre képes a négy motorgyártó. A Ferrarik a beállítás miatt végeztek elöl, mögöttük színes a paletta.

részletek

Elnyerte az új aero Raikkönen tetszését

Az idei szabályváltozások szándéka az volt, hogy több előzést láthassunk, márpedig Bahreinben nem volt hiány belőlük. A bajnoki hatodik helyen álló Alfa Romeo-pilóta szerint az áttervezett aerodinamikával célt értek a döntéshozók.

részletek

A Red Bull is a Ferrarit másolhatja

Az aerodinamika területén hosszú évek óta verhetetlennek gondolják a Red Bullt, most azonban a hírek szerint Adrian Newey is igyekszik lemásolni a Ferrari idei megoldását, mert hatékonyabb.

részletek

Mercedes: Ha más megoldásai jobbak, átvesszük

Toto Wolff szerint az Ausztrál Nagydíjra még a Ferrari érkezik előnnyel, de a barcelonai futamra már akár frissített aerodinamikai-csomaggal is érkezhet a Mercedes, hogy felzárkózzanak az olaszokhoz.

részletek

Jean Todt bánja, hogy negatív az F1 légköre

Az emberek folyton csak azt nézik, hogy mi az, ami nem működik – fakadt ki az FIA elnöke, aki szerint az F1 kulcsfiguráinak sokkal pozitívabb szemlélettel kellene rendelkezniük.

részletek

A Pirellit meglepte az idei autók sebessége

A Pirelli igazgatója, Mario Isola elmondta, hogy meglepte őket a 2019-es autók sebessége Barcelonában. Vettel majdnem egy másodperccel volt gyorsabb, mint tavaly ilyenkor.

részletek

Perez szerint idén jobb lesz az F1

Több párharcra, így eseménydúsabb F1-es versenyekre számít a Racing Point pilótája, aki szerint az új aerodinamikai szabályok jótékony hatással lesznek a sorozat 2019-es szezonjára.

részletek

Bottas: Ezekkel az autókkal könnyebb lesz előzni

Valtteri Bottas is csatlakozott azon pilóták közé, akik úgy érzik, jó irányba mozdult el az F1 az új aerodinamikai szabályokkal, a finn szerint ugyanis idén kiszámíthatóbb az autók viselkedése.

részletek

Newey: Semmivel nem egyszerűbb az előzés

Meglehetősen vegyes fogadtatásban részesülnek egyelőre az új aeroszabályok. Daniel Ricciardónak tetszik, Sebastian Vettel és Adrian Newey szerint viszont most is nehéz követni a másikat.

részletek
Olvastad már?