DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russell: Ez volt pályafutásom legjobb éve

A brit a Mercedes idei nehézségei ellenére is karrierje legjobb idényén van túl, ennek megfelelően pedig igyekszik a pozitívumokra támaszkodni a 2023-as bajnoki hadjárat előtt.

A Mercedes gyári alakulata 2013 óta először nem tudott egyik bajnokságban sem az élen végezni, hiszen Max Verstappen és a Red Bull domináns teljesítménnyel zsebelték be az egyéni, valamint a konstruktőri trófeát, miközben a brackley-i istálló elsősorban gyenge teljesítményének köszönhetően került a címlapokra az idei szezonban. A németek számára talán az egyetlen üde színfoltot George Russell szereplése jelentette, a Williamstől érkező brit ugyanis elképesztő következetességgel hozta a jobbnál jobb eredményeket, lenyűgöző teljesítményének köszönhetően pedig sikerült hétszeres világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton előtt végeznie az egyéni összetettben. Russell a csillagosok gyengélkedése ellenére igyekszik a pozitívumokat elraktározni magában az idei szezont követően, amelyet pályafutása eddigi legjobbjának nevezett a 24 éves versenyző.



„Ez az egész meglehetősen relatív, mert számomra így is ez volt karrierem legjobb éve. Sokszor sikerült dobogós pozícióban végeznünk, emellett pedig több jó versenyünk is akadt a szezon során” – idézi az F1.com a brit szavait, amelyekkel nehéz lenne vitába szállni, első mercedeses évében ugyanis sikerült megszereznie a hőn áhított első futamgyőzelmet, amelyet további hét dobogós eredménnyel sikerült megtoldania, miközben egészen hihetetlen módon 19 alkalommal tudott a top 5-ben végezni a 22 versenyhétvége során. „Azt gondolom, hogy meg kell találnunk a pozitívumokat ebben a helyzetben – bár nem is nevezném nehéznek ezt a szituációt – noha a teljesítmény szempontjából egyértelműen nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Ennek ellenére nem üldögélhetünk duzzogva és dühösen a körülmények miatt.”

A Mercedes reménysége elsősorban a csapat megbízhatóságát emelte ki, amelyet saját impozáns eredménysora mellett az is remekül példáz, hogy Lewis Hamilton Abu Dhabi kiesése volt a csapat egyetlen mechanikai meghibásodása a maratoni bajnokságban. „Csapatként nagyszerű munkát végeztünk, ami a megbízhatóságot illeti, mind a motor, mind pedig az autó szempontjából. Sok pozitívumra támaszkodhatunk a jövőre nézve, bár a legfontosabb dolog, a köridő az hiányzott” – összegzett Russell.

A brackley-i istálló az idény végére a Red Bull első számú kihívójává lépett elő, így az újdonsült futamgyőztes joggal reménykedhet abban, hogy 2023-ban a világbajnoki címért is harcba szállhat majd Hamiltonnal az oldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: