DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Nem akarok változtatni” – Leclerc szerint ő a Ferrari nagy belső kritikusa

Ugyan a médiában nem szereti kritizálni csapatát, a belső megbeszéléseken mindig elmondja, ha valamit rosszul csinált a Ferrari, de azt is vállalja, ha ő hibázik. Őszinték egymással.

Csalódást keltő módon zárta a 2022-es Formula-1-es szezont a Ferrari, hiszen a maranellóiak két évig készültek erre a hadjáratra, az idény első felében pedig úgy tűnt, hogy mindenük adott is ahhoz, hogy világbajnokok legyenek. A stratégiai és technikai hibák mellett viszont a pilóták is rontottak, a szezon utolsó szakaszára pedig már a tempójuk sem volt adott a Red Bull elleni csatához, a fejlesztési versenyt is egyértelműen elveszítették.

A vörösök zászlóvivőjének tartott Charles Leclerc szerint az nagyon fontos, hogy felismerjék és elfogadják a saját hibáikat, ő legalábbis így tesz.

-00122047_419



„Én így dolgozom, beismerem, ha hibázok. Nem bánom őket, mert mindenki követ el hibát. Az a gond, ha rejtegetni akarod a hibáidat, mert akkor nem tudsz belőlük tanulni. Amikor én hibázok, magabiztos vagyok, hogy utána erősebb leszek” – mondta Leclerc az Auto Motor und Sportnak.

 

Leclerc a Ferrari nagy belső kritikusa

„Őszinték vagyunk egymással, ha én hibázok, akkor azt elismerem, ha a csapat hibázik, akkor nekik is megmondom. Önkritikusak vagyunk, beleértve engem is. A csapaton belül én is nagyon kritikus vagyok, nyilvánosan viszont nem szeretem megfogalmazni ezeket. A belső megbeszéléseken hajtom a csapatot, mert ez a dolgom. Ha elrontok valamit, akkor beszélek róla, de ha a csapat ront el valamit, akkor az is legyen kint az asztalon. Kell, hogy elmondhassam, amit gondolok. Nem akarok változtatni a hozzáállásomon” – magyarázta a monacói.

-00122046_306_1

Csak a nyilvánosságban kerüli a kritikákat, a Ferrarin belül kimondja, amit gondol

 

Nem kell azzal foglalkozni, hogy más mit gondol az F1-ben

Leclerc-t arról is megkérdezték, hogy hogyan viselte azt az elképesztő nyomást, ami kívülről érkezett ebben a szezonban, hiszen a Ferrarira záporoztak a kritikák a sorozatos hibák után. 

„Nem foglalkozom ezzel, nem is szabadna törődnünk azzal, hogy más mit gondol. Az a dolgunk, hogy azon gondolkodjunk, hogy hol tudunk fejlődni. Ki kell hoznunk az autóból és magunkból azt, ami az adott hétvégén bennünk van, javítanunk kell a teljesítményünkön és azon, ahogyan kezeljük a futamokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: