DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto távozhat, Ricciardo visszatérhet – ez történt pénteken

Csapatfőnökcsere előtt a Ferrari, Kubica lemondott az F1-ről, teszteket tervez a Pirelli, visszatér Huff és a Rally Hungary: egy csokorba gyűjtöttük a főbb november 25-i híreket.

A nap legfontosabb Formula-1-es híre, hogy az olasz sajtó szerint – és ezzel egybecsengenek a Formula.hu információi is – meg vannak számlálva Mattia Binotto napja a Ferrari csapatfőnöki székében: minderről itt írtunk részletesen.

binotto-dppi-1



Daniel Ricciardo arról beszélt, hogy olyan érzés számára újra a Red Bullhoz tartozni, mintha hazatérne a szüleihez – részletek ITT. Mindeközben eddigi főnöke, Zak Brown pedig arról beszélt, hogy lát esélyt rá, hogy az ausztrál visszatérjen a rajtrácsra – erről pedig itt írtunk.

De nemcsak Ricciardo visszatérésében reménykednek, hanem a visszavonult Sebastian Vettelében is: a németről Damon Hill vélekedett úgy, hogy el tudja képzelni őt még az F1-ben – erről itt olvashattok bővebben.

Ellenben Robert Kubica úgy érzi, számára az utolsó kapuk is bezárulhattak a Formula-1-ben: https://formula.hu/f1/2022/11/25/utoljara-lattuk-kubicat-f1-es-autoban

Kiderült az is, hogy a Pirelli mely csapatokkal fog dolgozni a téli holtidény során, hogy az idén sokszor a kritikák kereszttüzébe került esős abroncsain dolgozzon: részletek itt olvashatók.

pirelli-esogumi

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke eközben arról beszélt, hogy céltáblával a hátukon mászkáltak a 2022-es szezonban: https://formula.hu/f1/2022/11/25/horner-celtablaval-a-hatunkon-maszkaltunk

George Russell elismerte, hogy év elején boldogan és büszkén aláírta volna, hogy legyőzi Lewis Hamiltont csapattársként, hiszen az általában vb-címet jelent. A fiatal brit szerint jövőre a hétszeres világbajnok újra a régi lesz – a Mercedes-pilóta szavait itt idéztük.

Cáfolta az F1, hogy törölték volna a Kínai Nagydíjat – legalábbis egyelőre: https://formula.hu/parc-ferme/34167

Részben a Formula-1-hez kapcsolódó hír volt pénteken, hogy a Porsche Szuperkupa egészen 2030-ig a versenyhétvégék betétprogramja lesz – jövőre pedig a Hungaroringre is ellátogatnak: részletek itt.

S ha már egyéb versenyszériák, két bajnokság kapcsán is érkezett magyar érdekeltségű hír. Egyfelől visszatért a Zengő Motorsporthoz Rob Huff a WTCR-szezonzáróra, ahol így harcba szállhat a világkupa-dobogóért. Másfelől az ERC versenynaptárjába bekerült a Rally Hungary – ez utóbbiról és a WRC 2023-as menetrendjéről itt írtunk.

Ami pedig a kétkerekű motorsportokat illeti: Kovács Bálinték bejelentették, hogy a gyári BMW színeiben áll rajthoz 2023-ban az IDM Superbike-ban (miközben az EWC futamain is elindul).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: