DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Brown: Nem kizárt Ricciardo visszatérése

A McLaren vezérigazgatója úgy gondolja, hogy Daniel Ricciardónak mindössze egyetlen lehetőségre lesz szüksége, hogy biztosítson magának egy helyet a rajtrácson a későbbiekben.

Bár élő szerződéssel rendelkezett, 2023-ban mégsem lesz versenyzői ülése Daniel Ricciardónak, aki azt követően, hogy 2018 végén távozott a Red Bulltól, most visszatért korábbi munkaadójához, s 2023-ban a vb-címvédő fejlesztési és tartalékpilótája lesz.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown úgy véli, hogy Ricciardo a lehető legjobb helyre került, s a visszatérést sem tartja lehetetlennek az ausztrál számára, akinek az önbecsülését megtépázta a gyenge mclarenes időszak.



„Hétszeres futamgyőztesként érkezett a csapathoz és most nyolcszoros győztesként távozott, de a pályán újra kell építenie magát” – mondta a Racing News 365-nek Zak Brown arra a kérdésre, hogy megtépázta-e az ausztrál önbizalmát az elmúlt két szezon.

„Ugyanakkor azt gondolom, hogy akár egyetlen verseny is elég lehet, hogy ezt orvosolja, mindössze egy lehetőségre van szüksége. Korábban is megtörtént már, nézzünk csak Hülkenbergre. Nem gondoltam, hogy még valaha a mezőny tagja lesz. Nem szeretnék tiszteletlennek tűnni vele szemben, csak azt mondom, hogy egy ideje már nem láttuk őt.”

Ugyanígy nem tudja kizárni Daniel Ricciardo F1-es visszatérését sem Brown, aki szerint jó helyre került az ausztrál: „Nem tudnám kizárni a visszatérését! Az egyik módja a visszakerülésnek az, ahogyan Magnussen visszakerült a Haashoz, a másik pedig, ha valaki covidos lesz, elég egy jó verseny, máris visszakerül a térképre, persze egyik sem egyszerű módja annak, hogy valaki visszakerüljön a száguldó cirkuszba.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: