DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megerősítve: Ricciardo visszatér a Red Bullhoz

Abu Dhabiban a Red Bull már nyílt titokként beszélt róla, szerdán pedig a közleményt is kiadták: Daniel Ricciardo harmadik versenyző státuszban visszatér egykori csapatához.

Daniel Ricciardo 2014 és 2018 között, öt szezonon át volt a Red Bull Racing versenyzője – hét nagydíjgyőzelmet szerzett a csapattal, kétszer pedig év végi bronzérmesként zárt velük –, amely istállóhoz a harmadik versenyző státuszában visszatér. Ez a pozíció nem egyenlő a tartalékpilóta státusszal, amelyet Liam Lawson fog betölteni jövőre. Ricciardo feladata tesztelés és szimulátormunka, valamint kereskedelmi tevékenység lesz a közlemény szerint.



Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a McLarennél ülés nélkül maradó ausztrál nem lesz a 2023-as mezőnyben, a legvalószínűbb opciónak sokáig az tűnt, hogy Ricciardo a Mercedesnél köt ki tartalékpilóta szerepben. Végül Brackley helyett a jól ismert Milton Keynes lett a célállomás.

„A mosolyom mindent elmond, őszintén izgatott vagyok, hogy hazatérhetek az Oracle Red Bull Racinghez a 2023-as harmadik versenyzőként” – kommentálta a hírt Ricciardo. „Már most rengeteg szép emlék fűz hozzájuk, de azt, hogy Christian, dr. Marko és a teljes csapat visszafogadott, igazán nagyra értékelem. Személy szerint nagyon vonzó, hogy a legjobb csapat vesz körbe és én is hozzá tudok tenni valamit, miközben időm lesz újratöltődni és ismét fókuszálni. Alig várom, hogy csatlakozzak a csapathoz és támogassam a szimulátoros munkát, a teszteket és a kereskedelmi tevékenységet. Gyerünk!”

Christian Horner csapatfőnök kiemelte, miért fontos az istállónak Ricciardo segítsége: „Óriási tehetség és briliáns személyiség. Tisztában vagyok vele, hogy a teljes gyár izgatott, hogy ismét itthon köszöntheti. Teszt- és harmadik pilóta pozíciójában Daniel révén új nézőpontot kapunk, asszisztálni fog az autó fejlesztéséhez, tapasztalatával és a sikerhez szükséges hozzátevők ismeretével segíti a csapatot. Nagyon örülünk, hogy ismét együtt dolgozhatunk Daniellel” – idézi a közlemény Hornert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: